HABERLER

21.04.2007

Beşiktaş:1 - Antalyaspor:0

Futbol Takımımız, Turkcell Süper Ligi'nin 29. haftasında Antalyaspor'u 41. dakikada Matias Delgado'nun mükemmel golüyle 1-0 mağlup etti.

BJK İnönü Stadı'nda Barış Şimşek'in yönettiği karşılaşmaya Siyah-Beyazlılarımız "Tüm Dünya Çocuklarının 23 Nisan'ı Kutlu Olsun" pankartı ile çıktı. Yavru Kartal Dergisi Fun Club üyesi 300 minik de tribünden karşılaşmayı izledi.
Taraftarlarımız karşılaşmanın başlama düdüğü ile birlikte müthiş bir tezahürat ile oyuncularımıza destek oldu.
Ekibimiz, karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yaptı ve daha ilk dakikalardan itibaren rakip kaleyi ablukaya aldı. Uzaktan şutlarla da gol arayan Siyah-Beyazlılarımız, aradığı gole 41. dakikada ulaştı. Ricardinho'nun uzaktan şutunu çelen Cordoba, daha sonra Burak'ın pasını da uzaklaştırdı. Ancak Delgado dönen topu aşırtma bir vuruşla Cordoba'nın üzerinden ağlarla buluşturdu (1-0). İlk yarı 1-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı.
Mücadelenin ikinci yarısına Antalyaspor iyi başladı. Rakip takımın ataklarında kalecimiz Murat Şahin, yaptığı başarılı kurtarışları ile göz doldurdu. 59. dakikada sol adalesinde çekme olan Nobre, yerini Mehmet Sedef'e bıraktı. 67. dakikada ise Burak Yılmaz'ın yerine Gökhan Güleç girdi. 77. dakikada ise Delgado çıktı, Ali Tandoğan oyuna dahil oldu. Karşılaşmada başka gol olmayınca Antalyaspor engelini 1-0'la aşan Siyah-Beyazlılarımız puanını 55'e çıkartarak zirveyi takibini sürdürdü.
MAÇIN AYRINTILARI
Stat: BJK İnönü
Hakem: Barış Şimşek, Selçuk Kaya, İsmail Köse, Uğur Söylemez (4.)
Beşiktaş: Murat Şahin, Mustafa Doğan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki Mercimek, Serdar Kurtuluş, Burak Yılmaz (Gökhan Güleç Dk.67), Delgado (Ali Tandoğan Dk.77) Ricardinho, Bobo, Nobre (Mehmet Sedef Dk.59)
Yedekler: Erdem Köse, Mehmet Sedef, Gökhan Güleç, Ali Tandoğan, Ali Güneş, Fahri Tatan, İbrahim Kaş
Teknik Direktör: Jean Tigana
Antalyaspor: Cordoba, Pawel, Bieniuk, Coşkun, İlyas (Mustafa Dk.65), Su Azo, Şenol, Ali Cansun (Dk.85 Ali Bilgin), Ahmet (Ali Zitouni Dk.46), Uğur, Volkan
Yedekler: İlker Avcıbay, Metin Aslan, Levent Kartop, Vahap Işık, Mustafa Gürsel, Ali Cansun, Ali Zitouni
Teknik Direktör: Yılmaz Vural
Gol: Delgado (Dk.41)
Sarı Kart: Baki Mercimek (Dk.55), Gökhan Güleç (Dk.82), Bobo (Dk.89)
Ali Bilgin (Dk.30), Su Azo (Dk.90) Antalyaspor
1.DEVRE
2. dakikada Ricardinho'nun akıl dolu pasını Bobo kafayla Nobre'ye indirdi. Nobre, ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalırken, rakibi ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı, hakem Barış Şimşek devam kararı verdi.
32. dakikada Antalyaspor'un kullandığı kornerde Bieniuk'un kafa şutu Kalecimiz Murat'ı geçmesine karşın, iyi pozisyon alan Baki Mercimek son anda meşin yuvarlağı uzaklaştırarak tehlikeyi savuşturdu.
36. dakikada Nobre'nin sol çaprazdan ortaladığı topa Serdar Kurtuluş ceza sahasının hemen dışından bekletmeden vurdu. Top direğin hemen yanından auta çıktı.
39. dakikada gelişen kontraatağımızda Delgado topu sağ kanattan ceza sahasına giren Burak'a verdi. Burak'ın yerden sert şutu kaleci Cordoba'dan döndü.
41. dakikada gelişen atağımızda Ricardinho'nun uzaktan sert şutunu çıkartan Oscar Cordoba, daha sonra Burak'ın ortasında topu tokatladı. Ancak sahneye çıkan Arjantinli yıldızımız Matias Delgado, mükemmel bir aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı Cordoba'nın üzerinden ağlarla buluşturarak Ekibimiz'i 1-0 öne geçirdi.
İlk yarı 1-0 üstünlüğümüz ile sona erdi.
2.DEVRE
55. dakikada Baki Mercimek sarı kart gördü.
59. dakikada sol adalesinde çekme olan Nobre'nin yerine Mehmet Sedef girdi.
66. dakikada Ali Bilgin'in uzaktan şutunu kalecimiz Murat Şahin kurtardı.
67. dakikada Burak Yılmaz yerini Gökhan Güleç'e bıraktı.
68. dakikada Murat Şahin, Ali Zitouni'nin ceza sahası içinde yerden sert şutunu mükemmel bir refleksle tutarak, topun ağlarımızla buluşmasına izin vermedi.
77. dakikada Delgado çıktı, yerine Ali Tandoğan girdi.
82. dakikada Gökhan Güleç, sarı kart gördü.
89. dakikada Bobo sarı kart gördü.
90+3. dakikada Ricardinho'nun pası sonrasında kaleci Cordoba ile karşı karşıya kalan Bobo, aşırtma bir vuruş yapmak istedi ancak, Cordoba topu tutarak golü önledi.
Karşılaşma 1-0 üstünlüğümüz ile sona erdi.





 

Diğer Haberler