HABERLER

19.02.2007

Pota’da Görünüm

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, Mersin deplasmanında rakibini rahat geçerken, Erkeklerimiz hakem kararlarının damga vurduğu maçta Darüşşafaka’ya uzatmalarda 83-81 mağlup oldu. Karşılaşma ile ilgili Federasyona yapılan itirazımızın sonucu bekleniyor.

Beşiktaş Cola Turka ile Daçka arasında oynanan karşılaşmada maçın hakemi Ozan Çakır’ın kararları haftaya imzasını attı. Basketbol salonlarında bir ilk olduğu iddia edilen olay ise şöyle gerçekleşti:
Bitime 18 saniye kala Beşiktaşımız faul atışı kullanırken, Darüşşafaka mola almak istedi. Masa hakemlerinin molayı çalmasına rağmen maçın hakemi Ozan Çakır bu talebi duymadı ve oyunu devam etti. Bitime 2.4 saniye kala Takımımız 3 sayı farkla öndeyken, Reese ile bir kez daha serbest atış kazandı. Fakat, Daçka benchinin itirazları üzerine hakem Ozan Çakır, faulleri iptal etti ve süreyi de geriye alarak Darüşşafaka’nın molasını verdi. Bu sürenin ardından kornanın çalmasına 9 saniye kala yeşil beyazlılar Polat’ın üçlüğü ile skoru 67-67 yaptı ve karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatmaların son saniyesinde Dobbie'nin attığı basket ise yeşil beyazlılara 83-81’lik skorla galibiyeti getirdi. Maçın hemen ardından Kaptanımız Barış Özcan karşılaşmada hata olduğu gerekçesiyle gerekli itirazları Türkiye Basketbol Federasyonu’na yaptı. Federasyon’dan çıkacak karara göre karşılaşmanın akibeti belli olacak.
Beko Basketbol Ligi’nin 20. haftasında oynanan karşılaşmalar zirvede yer değişikliklerine sebep oldu. Türk Telekom, Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki önemli mücadelede Efes Pilsen’e 79-72 yenilerek ikinci sıraya geriledi. Fenerbahçe Ülker’in de Banvit’i mağlup etmesiyle ilk üç sıradaki takımların puanı 38 oldu.
Ligde 20. haftanın toplu sonuçları ve 21. haftanın maç programı şöyle:
Fenerbahçe Ülker 94-76 Banvit
Pınar Karşıyaka 60-50 Tekel
CASA TED Ankara Kolejliler 86-91 Galatasaray Cafe Crown
Oyak Renault 78-81Beykoz
Beşiktaş Cola Turka 81-83 Darüşşafaka
Mutlu Akü Selçuk Üni. 87-82 Mersin Büyükşehir Belediyesi
Efes Pilsen 79-72Türk Telekom
Alpella 64-62 Tofaş
Beko Basketbol Ligi 21. Hafta
Türk Telekom-Alpella (Ankara Atatürk)
Galatasaray Cafe Crown-Beşiktaş Cola Turka (Ahmet Cömert)
Pınar Karşıyaka-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (Karşıyaka)
TOFAŞ-İstanbul Tekelspor (Bursa Atatürk)
Darüşşafaka-Bandırma Banvitspor (Ayhan Şahenk)
Mersin Büyükşehir Belediyesi-OYAK Renault (Edip Buran)
Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)
Beykoz-CASA TED Ankara Kolejliler (Recep Şahin Köktürk)
Bayanlarımız Galip
Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, ligin 16. haftasında Mersin’de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu oldu. Karşılaşmayı 18 sayı farkla 85-67 kazanan Siyah Beyazlılarımız, Fenerbahçe’nin mağlup olduğu haftada maç fazlası ile liderliğini sürdürdü. Adana deplasmanında Botaş’a konuk olan sarı lacivertliler rakibine 83-79 mağlup oldu ve sezonun ikinci galibiyetini aldı. Bu skorların ardından Bayanlarımız, puanını 30’a yükseltirken, bir maç eksiği olan Fenerbahçe 28 puanda kaldı. TBBL’de bu hafta uzatmaya giden maçlar dikkat çekti. Oldukça çekişmeli geçen haftada oynanan 6 karşılaşmanın 3’ünde galip gelen takımları uzatma periyotları belirledi.
TBBL’de 16. haftada alınan toplu sonuçlar ve 17. haftanın programı ise şöyle:
Botaş 83-79 Fenerbahçe (Normal Süre: 70-70)
Migros 67-58 Tarsus Belediye
İstanbul Üni. 85-82 Çankaya Üni. (Normal Süre: 66-66)
Ceyhan Belediye 86-89 Galatasaray (Normal Süre: 77-77)
Mersin BŞB 67-85 Beşiktaş Cola Turka
TED Kayseri Koleji 87-57 As Akyazı
TBBL 17. Hafta
Beşiktaş Cola Turka-Ceyhan Bld.
Çankaya Üni.-Ted Kayseri Kolj.
Botaş-Migros
Tarsus Bld. Mersin Bş. Bld.
As Akyazı-Galatasaray
Fenerbahçe-İstanbul Üni.

Diğer Haberler