HABERLER

13.02.2007

\"Çalışmalarımızın Meyvelerini Topluyoruz\"

Brezilyalı yıldız futbolcumuz Ricardinho, BJK Nevzat Demir Tesisleri Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Ricardinho, yeni oluşan bir ekip olarak uyum evresini atlattıklarını ve ikinci devre itibariyle çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.

Ricardinho, ligin ikinci yarısında Takımımız'ın performansının artmasıyla ilgili olarak, ''Bizim için normal bir durum. İlk yarı yeni oluşan genç bir ekiptik. Belli bir alışma süresi geçirdik. Şimdi de çalışmamızın meyvelerini topluyoruz'' dedi.
Ekibimiz'in ikinci yarıda çok koşarak iyi mücadele ettiğinin belirtilmesi ve bu değişimin nedenlerinin sorulması üzerine de Brezilyalı futbolcumuz, ''Baştan beri koşuyorduk, ama şimdi doğru yerlere koşmaya başladık. İkinci yarıda yavaş yavaş taşlar yerine oturdu ve şu an problemimiz yok'' diye yanıt verdi.
Ricardinho, Takımımız'ın ligdeki hedefinin Şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, ''Önümüzde daha çok maç var. Şu anda ligdeki pozisyonlara göre konuşmak için erken. Hedefimiz Şampiyonluk, ama maçlarımızı adım adım düşünüyoruz. Önümüzde uzun bir lig var'' diye konuştu.
Ligin ilk yarısında çok fazla forma şansı bulamadığının hatırlatılması üzerine Ricardinho, ''Buraya alışmam tabii ki biraz süre aldı. Yeni bir ülkeye ve futbol stiline alışmam için bir süre gerekti. Bunun dışında bir problem yoktu'' dedi.
Futbol karakterinin daha çok hücuma dönük olduğunu ifade eden Brezilyalı futbolcumuz, ''Benim futbol karakterim hücuma dönük, ama bu demek değil ki defans yapmıyorum. Ben her zaman böyleydim. Daha çok atak bölgesinde görev aldım'' şeklinde konuştu.
Ricardinho şu ana kadar ligde kendisini en şaşırtan şeyin ne olduğu şeklindeki bir soruya ise ''Gaziantepspor maçındaki saha koşulları benim için değişikti. Bu saha koşullarında futbol oynamak benim için çok zordu. Teknik bir ekip, iyi bir sahada daha iyi oynar. Futbolcular iyi sahalarda oynamaktan zevk alır'' diye yanıt verdi.




Diğer Haberler