HABERLER

26.10.2007

Serdar Kurtuluş

Genç futbolcumuz Serdar Kurtuluş, \\"COLA TURKA ile SORU CEVAP\\" bölümümüzde taraftarlarımızın 12-25 Aralık 2006 tarihlerinde gönderdiği soruları yanıtladı.

Anadolu’dan gelen bir çok futbolcu İstanbul’da bir sezon geçirmeden yok oluyor. Sence bunun nedeni ne, sen de böyle olur musun? Olmamak için neler yapıyorsun?
Vedat Gündoğdu
-Anadolu’dan gelenler İstanbul’un büyüklüğüne, gece hayatına dikkat etmedikleri için yok oluyorlar. Benim asla gece hayatı ve bu tarz bir yaşantım olmadı. Hayatıma her zaman dikkat ederim.
CSKA Sofya maçında ilk defa ön libero olarak görev yaptın. O maça çıktığında içinden neler geçti? Bu sorumluluğu kaldıramam gibi bir düşünceye düştün mü? Artık ön libero için benim mevkiim diyebiliyor musun? Takımdaki en iyi arkadaşın kim?
Levent Çelik, Şafak Fındıklı, Görkem İsmail, Sergen, Cengiz Tekemen
-Evet ilk olarak CSKA maçında ön libero olarak oynadım. Hatta o maçta neredeyse hiç ısınmadan oyuna girdim. Kleberson’un aniden sakatlanmasıyla kendimi oyunda buldum. Bu görevi üstlenemem diye bir düşünce geçmedi içimden. Elimden geleni yaptım. Şu an konuşmak için erken bu mevkii için daha öğrenmem gereken çok şey var. Genellikle gençlerle aram iyidir. Mehmet Sedef, Burak, Serdar Özkan, İbrahim Kaş, Kenan; ama hiç kimse ile sorunum yok. Takımdaki büyüklerime her zaman saygı duyuyorum.
Kardeşin, büyük bir takımda oynadığın için seni kıskandı mı ya da belli etti mi?
F.Akbay
-Hayır herhangi bir kıskançlık yok. Yaşımız itibariyle iyi yerlerde olduğumuzu düşünüyoruz.
Sağ kanatta mı yoksa ön liberoda mı daha iyi olduğunu düşünüyorsun? Tigana senin için “Değişmez oyuncum” diyor, bunun sebebi nedir?
B. Kaya, Erhan Barman 
-Ben genelde sağ bekte oynadım. Buraya da sağbek olarak geldim ama zaman zaman ön liberoda da görev aldım. Şu an nerede görev verilirse en iyisini yapmaya çalışırım. Bu sağ bek olabilir, ön libero veya stoper de olabilir. Herhangi bir zorluk yaşayacağımı düşünmüyorum. Belki de Tigana’nın verdiği görevi en iyi şekilde yaptığım için değişmez oyuncusu oldum diye düşünüyorum.
Beşiktaş’ta gelmek istediğin nokta nedir?
Berabi
-Beşiktaş’ın değişmez oyuncusu olmak.
Hayalindeki takım Beşiktaş mıydı?
Metin Atalaya
-Küçüklüğümden beri Beşiktaş’a karşı bir sempatim vardı. Tabii ki Beşiktaş’ta oynamayı hayal etmiştim.
Delgado ve Runje hakkında ne düşünüyorsun?
İsmail Korucu
-Delgado bana göre müthiş bir top tekniğine sahip. Beşiktaş’ta uzun yıllar forma giyebilir. Runje, tecrübeli bir kaleci. İyi maçlar çıkarabilecek kapasiteye sahip.
İstanbul’da nerede ve kiminle kalıyorsun?
Eren Gökhan Ak
-Tesislerde kalıyorum. Genellikle yalnız vakit geçiriyorum. Tatillerde fırsat buldukça da Bursa’ya ailemin yanına gidiyorum.
B. Leverkusen’i sence neden geçemedik ve ikinci yarıda bizi neler bekliyor?
Elmeddin Süleymanlı, Ali Bekdaş
-Şanssızlığa bağlıyorum. 75. dakikaya kadar gerçekten çok iyi mücadele ettik, ama yediğimiz golden sonra adeta yıkıldık. Bizim için çok üzücü oldu. İkinci yarı Beşiktaş layık olduğu yerde olacak. Şampiyon olacağımıza inanıyorum. Bunu başaracak kapasitemiz var. 
Formayı kazandıktan sonra kaybetmekten korkuyor musun? Bu yaşına rağmen her geçen gün tecrübeni arttırmanın ve performansını yükseltmenin sebebi nedir?
Tolga Başmergen, Alp
-Her futbolcunun aklında "acaba formayı kaybeder miyim" diye bir düşünce vardır. Eğer hocanız o formayı size güvenerek veriyorsa, hele hele böyle büyük bir camiada forma şansı buluyorsanız kaybetmemek için çok çalışacaksınız. Ben de öyle yapıyorum. Ben kendimi şöyle anlatayım; oynadıkça kendime olan güvenim daha çok artıyor. Bu güven sayesinde ise performansım yükseliyor. Ayrıca maç oynadıkça tecrübe kazanıyorum.
Senin hakkında yapılan geleceğin futbolcusu yorumlarına katılıyor musun? Üniversiteye gitmek istiyor musun, hangi bölümü düşünüyorsun?
Jasmin Lale Akat
-Bu genellikle çıkış yapan her genç futbolcuya söylenir. Önemli olan istikrar yakalamaktır. Istikrarı da elde ettikten sonra bu zaten gerçekleşir. Evet üniversite okumayı istiyorum. Düşündüğüm bölüm ise Spor Akademisi antrenörlük bölümü olabilir.
Beşiktaş ve Bursaspor arasındaki rekabet sorun oldu mu?
Özge Uçgun
-Hayır sorun olmadı. Sonuçta profesyonelim oynadığım takımın başarısı için mücadele ediyorum ve bu işten ekmek yiyorum.
Kardeşin ile rakip olmak nasıl bir duygu?
Yasemin Gerçek
-Bu genç yaşta bana karşı rakip olması açıkçası beni çok duygulandırdı. Özellikle ilk maçını Beşiktaş gibi bir takıma karşı oynaması beni mutlu etti diyebilirim.
Futbola kaç yaşında nerede başladın? Hedeflerin Beşiktaş’la son mu buluyor yoksa oynamak istediğin başka takımlar var mı?
Kübra Alşat, Hasan Doğan
-8 Yaşında Bursaspor alt yapısında başladım. 9 sene alt yapıda, 2 sene A takımda görev aldım. Hedeflerim burası ile sınırlı değil. Buradan A Milli Takım’a gitmeyi hedefliyorum. Gelecek için bir şey söyleyemem, eğer olursa da Avrupa’da oynamak isterim. Oynamak istediğim bir başka takım neden olsun ki! Şu anda herkesin isteyipte oynayamadığı bir takımda görev yapıyorum. Bu da bana gurur veriyor.
Takımdaki en iyi arkadaşların kimler?
Damla Çiftçioğlu
-Genelde hepsi ile iyiyim ama gençlerle daha yakınız. Mehmet Sedef, Burak, Serdar Özkan, Kenan, İbrahim Kaş ve Aydın
Milli forma hakkında düşüncelerin nelerdir?
Gizem Sönmez
-Bu istikrarı devam ettirirsem, eğer ki milli takımda da bana şans verilirse kulübümü ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye hazırım.
Hücumlarda niye kendini göstermiyorsun?
Serdar Yılmaz
-Mümkün olduğu kadar çıksam bile şu andaki görevim orta sahadaki boşlukları doldurup defansa yardım etmektir. Ama hücuma çıkma diye bir kısıtlama asla yok. Genelde hücuma çıkan oyuncuların yerlerini doldurmak benim görevim.
Avrupa’da hangi ligde ve hangi takımda oynamak istersin? Ricardinho ile saha içinde nasıl anlaşıyorsun? Onunla oynamak nasıl bir duygu?
Yasin Altan, Furkan İşbilen
-İngiltere’de Manchester United ya da Liverpool’da oynamak isterdim. Gayet iyi anlaşıyoruz. Hücum görevini o, defansif görevi de ben üstleniyorum. Gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum bu konuda. Aynı zamanda onunla oynarken birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Performansına Tigana’nın etkisi nedir? En beğendiğin futbolcu kim?
Burak Sığırcı, Ekrem Portakal, Yücel Delikras
-Tabii ki var. Eğer bana şans verip oynatmasaydı şu an belki de kimse beni tanımıyor olacaktı. Hocama bu konuda çok teşekkür ediyorum. En beğendiğim oyuncu Avrupa’da Nesta, Türk olarak da Emre Belözoğlu’nu beğeniyorum.
Forvete yeteri kadar top gitmediği konusuna katılıyor musun?
Vehbi Eltem
-Ben katılmıyorum.
Serkan mı daha iyi yoksa Serdar mı?
Orcun Avlar, Ö. Faruk Biliktu
-İkimizin de özellikleri farklı. Bana göre onun hücum yönü, benim ise defansif özelliklerim daha iyi. Bana göre kardeşim yetenekli bir oyuncu.
Şampiyonluk şansımız nedir ve şampiyonluk yolundaki en büyük rakibimiz kimdir?
Uğur Yıldız
-Daha lig bitmedi. 8 puanlık farka kimse aldanmasın. Biz Beşiktaşlı futbolcular olarak Şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Bize güvenin.
Stadımızda yapılan maçlarda taraftar senin için baskı mı oluşturuyor, yoksa artı bir motivemi oluyor? En beğendiğin tezahürat hangisi?
Levent Çelik
-İlk zamanlar bir baskı yapıyordu ama şu an bana artı motivasyon sağlıyor. Eğer Beşiktaş gibi büyük bir takımda oynuyorsan bu baskıya alışacak ve kaldıracaksın. En beğendiğim tezahüratlar ise şöyle: 1- Yağmurlu bir günde görmüştüm seni…, 2- Çarşı affetmez…, 3- Beşiktaşım oley.
Tecrübeli oyuncularımızın gençler üzerinde nasıl bir etkisi oluyor? Size neler anlatıyorlar?
Evren Erköse
-Biz gençler genelde tecrübeli oyuncuları örnek alıyoruz. Bize yaptığımız hataları söyleyip doğrusunu yapmamızda yardımcı oluyorlar.
Neden uzaktan şut çekmiyorsun? Ekstra çalışmalar yapıyor musun? Gol atmayı düşünmüyor musun?
Halim Yılmaz, Timur Göksel
 -Mümkün olduğunca şut atmaya çalışıyorum. Maç içinde pozisyona göre ve kendime güvendiğim zaman şut çekmeyi düşünüyorum. Genelde ekstra antrenman yapmaya çalışırım.  Tabii ki gol atmayı düşünüyorum. Bunu da başaracağım.
Kamplar ve maçlar dışında nasıl vakit geçirirsin?
Melek Yılmaz
-Genellikle tesislerde vakit geçiriyorum. Canım sıkılırsa da tesislerin yakınındaki Carrefour’a gidiyorum.
Taraftarların sana olan ilgisi nasıl?
Anıl Eroğlu
-Bana olan ilgilerini saygıyla karşılıyorum.
Takım içinde bir lakabın var mı?
Gökhan Ertekin
-Hayır yok.
2 Numaralı formayı giymenin bir önemi var mı?
Sena Kaya
-Numaramı seviyorum. Bursa’da da 2 numarayı kullanıyordum burada da giymek istedim.
Tigana’nın senin hakkında yaptığı açıklamalar için ne düşünüyorsun? (“Gidersem onu da yanımda götürürüm.”)
Gizem Asıllı
-Eğer hocama bu güveni verdiysem ne mutlu bana.
Bu kadar genç bir yaşta Beşiktaş gibi bir takımda oynamak nasıl bir duygu?
Ufuk Karakoç
-Kimseye nasip olmayan birşey. Kendimi şanslı hissediyorum. Şu anda taşıdığım formanın ağırlığını biliyorum.
Yeni bir ön libero oyuncusu olarak, kendinde gördüğünde eksikler neler?
Efe Acar
-Daha çok eksiğim var. Bunları zamanla aşacağıma inanıyorum, bunların arasındaki en önemlisi ise tecrübe.
Puan kayıplarında kendini suçlu hissediyor musun?
Shadan Ali
-Tabii ki ediyorum. Kazanırsak da takım olarak kazanıyoruz, kaybedersek de takım olarak kaybediyoruz.
Beşiktaş formasını giyip sahaya çıktığın zaman neler hissediyorsun?
Sezgin Genç
-Gerçekten sahaya çıkınca insana ayrı bir heyecan geliyor. Anlatmakla olmaz yaşamak lazım.
Altyapımız hakkındaki düşüncelerin nelerdir?
Osman Şen
-Türkiye’nin en iyi alt yapılarından bir tanesi. Bu da aldıkları başarı ve neticelerden anlaşılıyor.
Son yıllarda futbol için değil para için oynayan isimleri görüyoruz. Sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun?
Oktay Göksel
-Sonuçta bu meslek bir futbolcunun ekmek kapısı. Buradan para kazanıyorsun. Bu konularda profesyonel olmak lazım. Çünkü futbolu belli bir yaşa kadar oynuyorsun. Bu soruya kendinizi bir futbolcunun yerine koyarak bakınız.
Evlenmeyi düşünüyor musun?
Tuğçe Akay
-Geleceğimi garanti altına almadan evlenmeyi düşünmüyorum. Henüz yaşımda çok genç. Tabii bunlar kısmet işi.
En çok hangi takıma ve hangi kaleciye gol atmak istersin?
Emre Şahinoğlu
-En çok Fenerbahçe’ye gol atmak isterim. Kalecinin kim olacağı önemli değil. Yeter ki Fenerbahçe’ye gol atayım.
Bir gün evlenirsen takım arkadaşlarından kimin nikah şahidin olmasını istersin?
Melodi Altınsoy
-Bu konuyu hiç düşünmedim
Maçlara çıkarken herhangi bir uğurun var mı?
Gizem Sönmez
-Dua ederim.
Neden Beşiktaş?
Cemile Söner
-Önce renkleri, sonra büyük bir camia oluşu.

ÖNCEKİ KONUKLAR:
İbrahim Üzülmez
Matias Emilio Delgado

Diğer Haberler