HABERLER

26.11.2006

Beşiktaş Cola Turka:80 Mersin B.Bld.:67

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, TBBL’nin 5. haftasında BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde konuk ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 80-67 mağlup etti.

Şebnem Kimyacıoğlu, Esmeral Tunçluer, Lovelace, Yasemin Horasan ve Sariye Gökçe beşi ile karşılaşmaya başlayan Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, ilk dakikalarda rakibi karşısında etkisiz bir görüntü çizdi. Gülşah Akkaya’nın basketleri ile öne geçen ve 5. dakikaya kadar üstünlüğünü koruyan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Lovelace ve Sariye’nin basketlerine engel olamayınca Siyah Beyazlılarımız, skoru lehine çevirdi (12-10). Ancak periyotun sonlarına doğru Gülşah ve Müjde ile üst üste sayılar bulan rakibimiz, tekrar önhe geçti ve çeyreği 21-16 önde tamamladı.
Pota altında bir türlü istediği oyunu sergileyemeyen Bayanlarımız, ribauntlarda da rakibini geçemedi. Mersin, hücum ribauntlarının çoğunu kazanıp sayıya çevirirken, Siyah Beyazlılarımız’ın defansif hatalarını da rakibimiz iyi değerlendirdi. 14. dakikaya 26-22’lik üstünlükle giren Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı savunma ile Takımımız’a sayı şansı vermedi ve üstünlülüğünü korudu. İlk yarının son dakikasında farkı 6 sayıya yükselten Mersin karşısında iki önemli fırsatı harcayan Bayanlarımız, son 15 saniyede 4 sayı bulup farkı 2 sayıya indirse de ilk yarı Mersin’in 36-34 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci devre her iki takımın karşılıklı basketlerine sahne olurken, toparlanmaya başlayan Bayan Basketbol Takımımız, bulduğu basketlerle 4 dakika içinde öne geçti. Lovelace’in skora yaptığı katkı ile 25. dakikada durumu 43-40 yapan Ekibimiz, savunmadaki hatalarını da asgariye indirmeye başladı. Fakat son iki dakikada potamızda yine etkili hale gelen Mersin, pota altından kazandığı basketlerle öne geçti. 48-47’lik skorla son dakikaya önde girdi. Bu süre içerisinde 7 sayı daha bulan Mersin üçüncü periyotu da 54-47 galip bitirdi.
Maç boyunca yaptığı katı savunma ile dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi, pota altında Yasemin ve Lovelace’i durdurmakta zorlanmadı. Takımımız’a içeriden sayı vermeyen ve dış atışlara yönlendiren Mersin, fast-breaklerde yakaladığı fırsatları harcamadı. Müjde, Gülşah ikilisi ile üst üste sayılar üreterek, 32. dakikada 8 sayılık farkı yakaladı (56-48).  Bu dakikadan sonra farkı azaltmak için mücadele eden ve basket bulmakta zorlanmayan Ekibimiz, 37. dakikada durumu 65-64 yaptı. Son 2 dakikası heyecan fırtınası şeklinde geçen karşılaşmada durum 67-66 Mersin’in lehine iken Lovelace’in attığı üçlük Siyah Beyazlılarımız’ı öne geçirdi ve Takımımız uzun bir aranın ardından rahat bir nefes aldı. 75-67’lik skorla son dakikaya başlayan Ekibimiz, başından beri geriden takip ettiği maçın son periyotunda kendini buldu ve üst üste attığı basketlerle karşılaşmadan 80-67 galip ayrıldı.
Karşılaşmanın en skorer ismi 30 sayı kaydeden Stacey Lovelace olurken, Yasemin Horasan 19, Şebnem Kimyacıoğlu 17, Sariye Gökçe 7, Nazlı Güler ve Esra Erden 3’er. Esmeral Tunçluer 1 sayı kaydetti.

Diğer Haberler