HABERLER

18.11.2006

Mersin Bş. Bld.:76 - Beşiktaş Cola Turka:94

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, ligin 7. haftasında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda oynadığı maçı 94-76 kazandı.

Mersin Edip Burhan Spor Salonu'nda oynanan maçta Takımımız ilk 2 dakika içerisinde Thomas, Cevher ve Reese'nin sayılarıyla 2-8'lik üstünlük yakaladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Ümit sayı üretirken, Takımımız periyotun bitimine 6 dakika 11 saniye kala 6-17'lik skorla farkı 11 sayıya çıkarttı. Ev sahibi ekibin hatalarını iyi değerlendiren Siyah-Beyazlılarımız ilk çeyreği 17-28 önde bitirdi.
İkinci çeyreğe Jerry Johnson ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ümit Sonkol ve Umut Tınay'ın sayılarıyla farkı indirmeye başladı. Ev sahibinin alan savunmasını Sales ve Erkan ile aşan Ekibimiz, rakibin dış atışlarına engel olamadı ve bitime 5 dakika 49 saniye kala skor 29-36 lehimize gerçekleşti. Son saniyelerde hücumda etkili olan Mersin Büyükşehir Belediyesi farkı önce 1 sayıya indirdi (41-42), ardından da son saniyede Wilson'un 3 sayılık basketiyle ilk yarıyı 44-42 önde tamamladı.

Oyunun üçüncü bölümüne Thomas'ın 3'lüğü ile başlayan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Reese'nin basketiyle 5-0'lık seri yakaladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Ümit ve Wilson'un sayılarıyla yeniden öne geçerken (51-47), Takımımız Cevher'in 4 sayısı ile skoru eşitledi. Karşılıklı basketlerle geçen üçüncü periyot sonunda Takımımız 61-65'lik skorla son çeyreğe önde girdi.

Dördüncü çeyrekte Sales ve Erkan'ın sayılarına engel olamayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ümit Sonkol ile yanıt vermeye çalıştı. Ancak Thomas'ın da devreye girmesiyle farkı açan Takımımız, son 5 dakikaya 69-81 üstün girdi. Reese'nin dış atışlarıyla iyice rahatlayan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, mücadeleyi 76-94 kazanarak ligdeki 5. galibiyetine imzasını attı.

Diğer Haberler