HABERLER

16.11.2006

Derbiyi 2250 Taraftarımız İzleyecek

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi güvenlik önlemleri İstanbul Valiliği’ndeki İl Spor Güvenlik Kurulu’nda görüşüldü. Alınan karara göre taraftarlarımızın stada toplu gelmesine izin verilmeyecek. 2250 taraftarımızın izleyeceği karşılaşmada 2456 polis görev yapacak.

Vali Yardımcısı Ergün Güngör başkanlığında yapılan toplantıya, Fenerbahçe Kulübü yetkileleri ile Kulübümüz’ü temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Bülent Deriş ve BJK İnönü Stadı Müdürümüz Turgut Akhan katıldı. Ergün Güngör, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada taraftarlarımızın maç günü hiç bir şekilde toplu olarak stada gitmelerine izin vermeyeceklerini belirtti.
Stat dışında müsabakaya ait bileti olmayanların, stat çevresinde oluşturulan dış arama noktalarından içeri alınmayacağını söyleyen Vali Yardımcısı, “Deplasman müsabakalarına toplu seyirci organizasyonu yapılmayacak, seyirciler toplu olarak güvenlik güçleri eşliğinde stada getirilmeyecektir. Münferit olarak stada gelen rakip takım seyircilerine UEFA kriterleri uyarınca, güvenliği tam olarak sağlanmış ve stat kapasitesinin yüzde 5'i oranında yer ayrılacaktır'' diye konuştu.
Siyah Beyazlı taraftarlarımıza stat kapasitesinin %5’i olan 2.250 kişilik yer ayrıldı. Stat kapılarının 15.00’da açılacağını da sözlerine ekleyen Ergün Güngör, taraftarlarımıza ayrılan biletlerin tüm Biletix gişelerinde, kimlik bilgileri ibraz edilmek suretiyle satılacağını, bir kişinin en fazla 2 bilet alabileceğini söyledi. Güngör ayrıca maçta toplam 2.456 polisin görev yapacağından ve 88 kamera ile karşılaşmanın takip edileceğinden bahsetti.
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyemiz Bülent Deriş, “'Güzel bir derbi maçı olmasını istiyoruz. İnşallah maçı alıp evimize döneceğiz'' ifadesini kullandı. Deriş, alınan kararların genel olarak daha öncekilere benzediğini belirterek, deniz yoluyla stada gelecek taraftarlarımızın bu maçta münferit olarak Kadıköy’e gelmelerini istedi. Bülent Deriş, "Taraftarlarımızın maç için stada kara yoluyla, taksiyle, dolmuşla gelmelerini istiyoruz. Çevik kuvvet stat çevresinde gerekli tedbirleri alacak. Kendileri huzurlu ve rahat bir şekilde stada giriş yapacaklar. Toplu olarak stada gelen taraftarlarımız için Kadıköy'de tedbir alınacak, güvenlik kuvvetleri bu tür gelişlere izin vermeyecek'' şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler