HABERLER

15.11.2006

Beşiktaş Cola Turka:90 - Kastoria CAC:55

FIBA Avrupa Kupası B Grubu’ndaki ikinci maçında Yunanistan’ın Kastoria CAC takımını konuk eden Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, rakibini 90-55 mağlup ederek ikinci galibiyetine imza attı.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanan karşılaşmaya Siyah Beyazlılarımız, Yasemin Horasan, Tuğba Palazoğlu, Lovelace, Esmeral Tunçluer ve Sam beşi ile başladı. Siyah-Beyazlılarımız Esmeral ve Yasemin’in attığı basketlerle, ilk dakikalarda öne geçti. Pota altını iyi kullanan ve rakibin bütün çabalarına rağmen sayı kazanan Takımımız, ilk yarı boyunca kendi savunmasında iyi bir oyun sergiledi. 5. dakikaya kadar 10 sayı bulan Ekibimiz’e Yunanlılar 2 sayıyla karşılık verebildi. Yakaladığı fast break şanslarını iyi kullanan Bayanlarımız, Esra Erden’in oyuna girmesi ile iyice hareketlendi ve son 1.5 dakikaya 13 sayı farkla önde girerek (20-7), ilk periyotu 23-12 üstün tamamladı.
Bayanlarımız ikinci çeyreğe tempolu başlarken, 3 dakikalık süre içinde attığımız basketlerle fark iyice açılmaya başladı. 4. dakikada Şebnem Kimyacıoğlu’nun attığı basketle farkı 21 (38-17) sayıya yükselterek oyunun hakimiyetini elinde tutan Ekibimiz, Lovelace’in üst üste attığı basketlerle Kastoria’yı iyice zor duruma soktu. Pota altını çok iyi kullanan ve yaptığı savunma ile rakibine sayı şansı vermeyen Siyah Beyazlılarımız ilk yarıdaki güzel oyununun ardından 51-30’luk skorla soyunma odasına rahat gitti.
Oyunun ilk bölümündeki temposunu ikinci devreye de taşıyan Bayanlarımız, üst üst kazandığı basketlerle aradaki farkı açmaya devam etti. Üçüncü periyotun 5. dakikasına 66-33 önde giren Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, hücum ve savunma ribauntlarında da rakibinden üstün bir görüntü çizdi. Dönen topları değerlendirerek hücum sayısını arttıran Siyah Beyazlılarımız, savunmada da kazandığı toplarla Kastoria’nın sayı bulmasına engel oldu. Şansını dış atışlardan deneyen ve bunda da istediğini yapamayan Yunanlılar, son dakikalarda bulduğu basketlerle farkı azaltmaya başlasa da bu bölümde periyotu lehine çevirecek kadar sayı kazanamadı ve Ekibimiz, üçüncü çeyreği de 72-50 galip bitirdi. 
Son periyotta da üstün oyununu devam ettiren Takımımız karşısında Yunanlılar, Georiou ve Pantazi ile etkili olmaya çalışsa da, Lovelace ve Esmeral’i durduramadı ve fark geldi. Mücadelenin son bölümünde Aysun Akova ve Melike Kanlı gibi genç oyuncularımız sahada yer aldı. Siyah Beyazlılarımız maçı 35 sayı farkla 90-55 kazanırken, FIBA Avrupa Kupası’ndaki ikinci galibiyetine imzasını atmış oldu. 2’de 2 yapan Ekibimiz aldığı bu sonuçla B grubundaki liderliğini sürdürdü.
Lovelace attığı 20 sayıyla en skorer oyuncu olurken, Esmeral Tunçluer 14, Yasemin Horasan ve Sam 11’er, Tuğba Palazoğlu ve Sariye Gökçe 7’şer, Esra Erden ve Şebnem Kimyacıoğlu 6’şar, Nazlı Güler 4, Aysun Akova ve Melike Kanlı da 2’şer sayı kaydetti.


Diğer Haberler