HABERLER

15.11.2006

Tigana’dan Açıklamalar

İkinci Başkanımız Murat Aksu, Genel Sekreterimiz Kenan Öner ve Teknik Direktörümüz Jean Tigana, Takımımız’ı takip eden spor yazarları ve muhabirler ile yemekte buluştu. Yemekte konuşan Tigana, “Birlik ve beraberliğimizi sahada tam olarak gösterirsek, derbiden iyi sonuçla ayrılırız” dedi.

Kuruçeşme Divan Restaurant’ta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tigana, derbiye yönelik ''Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Çok disiplinli oynamalıyız. Birlik ve beraberliğimizi sahada tam olarak gösterirsek, sahadan iyi sonuçla ayrılırız'' diye konuştu.
Takımımız’ın son maçlarda aldığı sonuçlarla ilgili olarak konuşan Tigana, “Son zamanlarda istediğimiz oyunu bir türlü sahaya yansıtamıyoruz. Kendi evimizde oynadığımız karşılaşmalarda iyi değiliz. Sezon başından beri bir sürü olumsuzlukla karşılaştık. Nobre ve Delgado gibi iki önemli silahımızı sakatlıklarından ve cezalarından dolayı tam anlamı ile kullanamadım. Lider oyuncularımız yaklaşık bir ay takımdan uzak kaldı. Bobo şu ana kadar 50 tane antrenmana katılamadı ve Ocak ayına kadar da bizimle birlikte olamayacak” dedi.
Fransız teknik adam, oynattığı sistemin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine, ''Sistem konusunda 1992'de Capello, Wenger ve Sacchi ile beraber sabaha kadar konuştuk. 3'lü veya 5'li savunma, 4'lü veya 3'lü orta saha oynayabilirsiniz. Ama iyi pas verebiliyorsanız, topu iyi kontrol edebiliyorsanız bu işe yarar. Sistemler maç içinde bile değiştirilebilir'' diye konuştu.
Kendisine karşı yapılan eleştirilerden de bahseden Tigana, şunları söyledi: “Bana karşı eleştirilerin dozu arttığı zaman ligde üçüncü sıradaydık ve liderle aramızda 3 puan vardı. Kayseri Erciyesspor maçında oyunun sonunda serbest atışta 2 oyuncum olmaları gereken yerde değillerdi ve son dakika golüyle 2 puan kaybettik. Antalyaspor maçında bir oyuncum kornerin ardından kale çizgisini hemen terk etse o golü yemeyecektik ve 2 puan daha kaybettik. O 4 puanı alsaydık bana şimdi sistemle ilgili soru sorulmazdı.''
Elindeki kadrodan memnun olduğunu ve şikayetçi olmadığını da sözlerine ekleyen Teknik Direktörümüz, Gökhan Zan’ı başka kulüplere önerdiği şeklinde çıkan haberler için ise “Geçen sezon Gökhan’ın takımda kalması için elimden geleni yaptım. Oyuncularım benim çocuğum gibidir. Hiç kimseyi dışlamam” ifadelerini kullandı.  Takımda fiziksel anlamda bir problem olmadığını da belirten Tigana, “Fiziksel bir problem yaşamıyoruz. Ama takımda bir güven eksikliği söz konusu” diye konuştu.
Tecrübeli Hocamız, kalecimiz Vedran Runje konusuna da değinerek, ''Fransa'daki ile aynı seviyede değil. Defansla ilgili çizgi problemimiz var. Hep bir arkadaşımız 1 adım geride kalıyor. Çizgi savunmayı daha iyi yaparsak, sanırım Runje de daha rahat eder. Şimdi Hırvatistan Milli Takımı'nın kalesini koruyacak. Umarım orada başarılı olur ve buraya mutlu döner'' dedi.
Bazı oyuncuları yerlerinde oynatmadığı yönünde eleştirilerin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Tigana, “Geçen sene Kleberson ve Koray’ı çift ön libero olarak görevlendirdim. Fakat sonradan maçları kasetten izlerken bu oyuncuların yerlerini terk ederek, açıklar bıraktığını fark ettim. Göbekte disiplinli olamıyorduk. Bu sene o bölgede Serdar’a görev veriyorum, çünkü disiplinli bir oyuncu” şeklinde konuştu.
Serdar ve Burak gibi genç oyuncuları farklı bölgelerde oynatarak, her alanda oynamalarını ve ileride milli takıma fayda sağlamalarını istediğini anlatan Tigana, ''Milan ile Liverpool arasında İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalini statta izledim. Liverpoollu Gerard maça forvet başladı, orta sahada oynadı ve savunmada bitirdi. Zaman zaman Avrupa'da birçok takımda sağ ayaklı oyuncu solda, sol ayaklı sağda oynayabiliyor. Ben genç oyuncuları böyle
yetiştirdim'' dedi.
Ülkemizi çok sevdiğini ifade eden Fransız Teknik Direktörümüz, “Eşim ve kızım burada çok mutlular. Eşimi dinlersem Türkiye’de kalmalıyım. Ancak, ben Marsilya yakınlarındaki kasabamda yaşamayı planlıyorum. Zaten Beşiktaş’tan sonra başka bir takımı çalıştırmayacağım. İsteyen istediği teklifi yapabilir, ama ben buradaki görevim bittikten sonra yardım ve vakıf işleri ile uğraşacağım” dedi.
Beşiktaşımız’dan gönderileceği şeklinde hakkında sürekli haberler çıkmasıyla ilgili de değerlendirme yapan Tigana, şöyle konuştu: ''3 yılda 4 teknik adam gitti. Belli şeyleri burada oturtmaya çalışıyoruz. Her sene bir teknik direktör mü değiştirmemiz lazım? Eğer gitmem, kovulmam gerekiyorsa, benden sonrakini en az 3 yıl saklayın. Geçen sene 26 puan gerideydik. Bu sene yeni bir takım kurduk. Hemen küçük bir fırtınada (O gitsin, bu gitsin) deniyor. Bu mu doğru olan?''
Tigana, Murat Aksu ve Kenan Öner, yemeğin ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diğer Haberler