HABERLER

14.11.2006

Beşiktaş Cola Turka:74 - FMP Zeleznik:73

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, ULEB Cup B Grubu 3. maçında FMP Zeleznik’i Akatlar'da 74-73 mağlup etti.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanan maça Takımımız, Aubrey Reese, Erkan Veyseloğlu, Jamel Thomas, Djuro Ostojic ve Brooks Sales beşlisi ile başladı. Siyah Beyazlılarımız’ın ilk sayısını Brooks Sales kaydetti. Oyunun ilk beş dakikalık bölümü geçilirken Erkan Veyseloğlu’nun 3 sayılık basketleri ile Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, rakibi karşısında 4 sayılık farka ulaştı (13-9). Hızlı hücumları ile savunmamızı geçmeyi başaran Sırbistan ekibi, son 3 dakikaya girilirken karşılaşmaya eşitlik getirdi. (13-13) İlk çeyreğin son dakikası içerisinde yakaladığı pozisyonlardan eli boş dönen Takımımız, rakibinin sayı bulmasına engel olamadı ve bu periyotu 14-19 mağlup tamamladı.
İkinci periyota hızlı başlayan taraf Sırp ekibi oldu. Dış atışlarda ve pota altında etkili olan konuk ekip hücumda oyuna ağırlığını koyarak öne geçmeye başladı ve 12. dakikaya 14-25 galip girdi. Rakibinin sayılarına Aubrey Reese ve Jamel Thomas ile karşılık veren Siyah Beyazlılarımız, hücumdaki etkisini arttırınca 14. dakikada fark 5 sayıya indi (23-27). Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, savunmada ve hücumdaki etkili oyununa devam edince 17. dakikanın içerisinde Barış Özcan’ın bulduğu sayılarla, rakibi karşısında tekrar öne geçmeyi başardı. (32-31) Ekibimiz, ilk yarının son anlarında hücumlardan eli boş dönmesine rağmen soyunma odasına 39-37 önde giden taraf oldu.
Karşılaşmanın ikinci yarısına Cevher Özer’in üç sayılık basketi ile başlayan Ekibimiz, konuk ekibin yaptığı hataları affetmedi. Mücadelenin 24. dakikasında Sırbistan temsilcisi oyuna denge getirse de, Siyah Beyazlılarımız dış atışlardan bulduğu sayılarla 27. dakikaya girilirken farkı tekrar açmaya başladı (51-46). Bu dakikadan sonra Takımımız, dış atışlarda Jamel Thomas, pota altında ise Aubrey Reese ile sayılar bulmaya devam etti ve bu çeyrekten 56-53 galip ayrıldı.
Son çeyrekte Erkan Veyseloğlu ve Aubrey Reese ile sayılar bulmaya devam eden Siyah Beyazlılarımız, etkili savunması ile de rakibinin hızını kesmeyi başardı. Ekibimiz, yakaladığı fırsatları iyi değerlendirince 36. dakikada rakibi karşısında 8 sayılık üstünlük sağladı (70-62). Takımımız, bu dakikadan sonra savunma direncini kaybederken konuk ekip üst üste bulduğu sayılarla farkı azaltmaya çalıştı. FMP Zeleznik, son 12 saniyenin içerisine girilirken mücadelede 73-73 eşitliği sağladı. Takımımız, Aubrey Reese’in faul atışından bulduğu sayı ile zorlu mücadeleyi 1 sayı farkla 74-73 kazandı.
Karşılaşmanın en skorer ismi 21 sayı ile Jamel Thomas olurken, Aubrey Reese 20, Erkan Veyseloğlu 15, Barış Özcan 8, Brooks Sales 6, Cevher Özer 3 ve Djuro Ostojic de 1 sayı kaydetti.


 

Diğer Haberler