HABERLER

12.11.2006

Beşiktaş Cola Turka:80 Botaş:73

TBBL’nin 3. haftasında Adana temsilcisi Botaşspor’u BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde konuk eden Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, rakibini 80-73 mağlup etti.

Esmeral Tunçluer, Yasemin Horasan, Tuğba Palazoğlu, Lovelace ve Sam beşi ile karşılaşmaya başlayan Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımımız, karşılaşmanın ilk dakikalarını rakibinin attığı sayılara cevap vermekle geçirdi. Hücumlarda yakaladığı pozisyonları değerlenmekte zorluk çekmeyen Botaş, Trapp’in attığı basketlerle 5. dakikaya 11-8 önde girdi. Karşılıklı basketlere sahne olan ilk periyotta rakibimiz üstün bir oyun ortaya koyarken Siyah Beyazlılarımız yaptığı basit hatalar sonucunda oyunda bir türlü üstünlük sağlayamadı. 13-13 eşitlikle biten 8. dakikaya kadar karşılıklı sayılarla geçen periyotun son dakikasında art arda basketler bularak 5 sayı kazanan Botaş ilk çeyreği 19-17 önde tamamladı.
İlk yarının son periyotu da, bir önceki bölüm gibi başladı. Ribauntlarda rakibine üstünlük kuramayan ve dönen topları değerlendiremeyen Bayanlarımız, 13. dakikanın ortalarından itibaren oyuna ağırlığını koymaya başladı. Karşılaşmanın 15. dakikası 25-23 Ekibimiz’in üstünlüğü ile geçilirken Esra Erden’in attığı üçlükle durum 28-21 oldu. Esra’nın oyuna girmesi ile skoru iyice lehine çevirmeye başlayan Takımımız, genç oyuncumuzun üst üste attığı 2 üç sayılık basketle 17. dakikada farkı 13 sayıya yükseltti (40-27). Tuğba’nın attığı basketlerle birlikte Lovelace’in da skora yaptığı katkı neticesinde Siyah Beyazlılarımız oyunda hakimiyeti tam anlamı ile eline aldı ikinci çeyrekteki müthiş oyunun ardından soyunma odasına 42-31 galip gitti.
İlk yarının son 5 dakikasında yakaladığı farkın rahatlığı ile ikinci devreye başlayan Takımımız, rakibin farkı azaltma çabalarını boşa çıkardı. Yediği basketlerin karşılığını Lovelace ve Yasemin Horasan ile bulan Takımımız, son 2 dakikada Botaş’ın farkı azaltmasına engel olamadı. Mosch ve Trapp’in attığı basketlerle farkı azaltan Adana temsilcisi, daha fazla direnemedi ve üçüncü çeyrek Siyah Beyazlılarımız’ın 63-55 üstünlüğü ile sona erdi.
Son periyota daha hırslı başlayan ve farkı bir ara 4 sayıya kadar indiren Botaş, Lovelace’i durduramadı. Etkili hücumlarla Siyah Beyazlılarımızı zorlayan mavi beyazlılar, son dakikaya da 5 farkla geride girdi. Kritik anlarda attığı basketlerle üstünlüğünü kaybetmeyen Bayanlarımız, son 30 saniyesini 75-73 önde geçtiği karşılaşmada 5 sayı daha bularak Botaş’ın galibiyet hayallerini yok  etti ve zorlu karşılaşmayı 80-73 kazandı.
23 sayı atan Lovelace karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Yasemin Horasan ve Şebnem Kimyacıoğlu 12’şer, Tuğba Palazoğlu 10, Esra Erden 9, Sam 8, Esmeral Tunçluer 6 sayı kaydetti.

 

Diğer Haberler