HABERLER

11.11.2006

Beşiktaş Cola Turka:60 Galatasaray Cafe Crown:67

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 6. haftasında BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde konuk ettiği Galatasaray Cafe Crown’a 67-60 mağlup oldu.

Takımımız Brooks Sales, Barış Özcan, Jamel Thomas ve Cevher Özer beşi ile karşılaşmaya başladı. İlk dakikalarda iki takım da iyi savunma yaparak baskete izin vermezken oyunun ilk sayısını Thomas faul atışında kazandı. Fatih Solak’ın serbest atışlardan bulduğu basketlerle 3. dakikada 5-4 öne geçen Galatasaray’a Reese’nin cevabı gecikmedi ve Ekibimiz, skoru tekrar lehine çevirdi. İki takımın da başa baş mücadelesine sahne olan ilk periyotta Siyah Beyazlılarımız üçlüklerden skor üretirken, son dakikada farkı da açmaya başladı. Çeyreğin son dakikasına 20-14 önde giren Ekibimiz, ilk 10 dakikalık süreyi de 22-14 galip bitirdi.
İkinci periyota üst üste basketler bularak başlayan sarı kırmızılılar 8 sayılık farkı 13. dakikada 2 sayıya düşürdü. Daha sonraki dakikalarda toparlanarak oyunu kontrolünü tekrar ele geçiren Siyah Beyazlılarımız, savunmadaki oyunuyla Galatasaray’ın basket girişimlerini sonuçsuz bıraktı. Fakat ilk yarının bitimine 1.5 dakika kala tekrar etkili hale gelen Galatasaray, farkı 1 sayıya kadar indirdi (32-31). Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız ikinci periyotun bitimine saniyeler kala Reese ile gerçekleştirdiği hücumdan sonuçsuz döndü. Ancak, ilk yarının bitimine 8 saniye kala Barış Özcan’ın topsuz alanda yaptığı faulle son adam faulü kazanan Fitch, 3 serbest atışı da sayıya çevirince soyunma odasına önde giden taraf Galatasaray oldu. İlk yarı Galatasaray’ın 36-35 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya hızlı giren taraf Galatasaray oldu. Burak Sezgin ve Mitchell’in sayılarıyla oyunda üstünlüğü yakalayan rakibimiz, 23. dakikayı 46-40 önde bitirirken, Siyah Beyazlılarımız, son 4 dakikada farkı azaltmaya başladı. Art arda kazandığı basketlerle tekrar yükselişe geçen Takımımız, 28. dakikaya 44-42 geride girmesine rağmen, Barış’ın attığı basketle beraberliği yakaladı fakat sarı kırmızılılar son 30 saniyede attıkları basketlerle üçüncü çeyreği de 50-45 önde bitirdi.
Son çeyreğe Sales’in basket-faulü ile başlayan Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, bulduğu basketlerle 1.5 dakika öne geçmeyi başardı ve dördüncü periyotun ilk 2 dakikasında durumu 53-50 yaptı. Murat’ın attığı basketlerle tekrar maça ortak olmaya başlayan Galatasaray, Takımımız’ın savunmada yaptığı hataları iyi değerlendirerek öne geçti. Siyah Beyazlılarımız, oyunun geri kalan kısmında etkili olsa da istediği sayıları bir türlü bulamadı ve son 30 saniyeye 3 sayı önde giren Galatasaray skoru koruyarak karşılaşmadan 67-60 galip ayrıldı.

Diğer Haberler