HABERLER

02.11.2006

UEFA’da Rakibimiz Dinamo Bükreş

Futbol Takımımız, UEFA Kupası B Grubu 2. maçında Romanya temsilcisi Dinamo Bükreş ile karşılaşacak. Bugün (2 Kasım) Dinamo Stadyumu'nda saat 20.30’da oynanacak mücadelede Darko Ceferin düdük çalacak.

Siyah Beyazlılarımız, Perşembe (2 Kasım) günkü mücadele ile birlikte Avrupa Kupaları’ndaki 114. maçına çıkacak. Takımımız, tarihi boyunca oyandığı 112 uluslararası karşılaşmanın 34’ünden galibiyetle ayrılırken, 53 maçta rakiplerine mağlup oldu. 26 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Ekibimiz, Avrupa Kupaları’nda attığı 130 gole karşılık, kalesinde 173 gol gördü.
UEFA Kupası’nda bu sezon 10. kez mücadele eden Siyah Beyazlılarımız, bugüne kadar toplam 16 galibiyete imza attı. 17 maçta rakiplerine üstünlük sağlayamayan Takımımız, 12 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Attığımız 64 gole rakiplerimiz 58 golle cevap verdi.
Oynadığı  son uluslararası karşılaşmada Tottenham’a 2-0 mağlup olan Siyah Beyazlılarımız’ın yarınki rakibi Dinamo Bükreş, Romanya Ligi’nde 39 puanla liderlik koltuğunda yer alıyor. Rakibimiz, bu sezon ligde oynadığı tüm maçları kazandı. UEFA Kupası B Grubu’nda geçen haftayı bay geçen Dinamo Bükreş, UEFA Kupası’na 1. ön eleme turundan katıldı. İlk ön elemede Hibernians’ı 5-1 ve 4-0’lık sonuçlarla geçen rakibimiz, 1-1 beraberlikle ayrıldığı ilk maçın ardından rövanşta kazandığı 1-0’lık sonuçla ikinci ön elemedeki rakibi Beitar Jeruaslem’i de kupanın dışına itti ve adını 3. tura yazdırdı. 3. turda Yunanistan temsilcisi Xanthi’yi ilk maçta kendi evinde ağırlayan Dinamo Bükreş, 4-1 ve deplasmandaki 4-3’lük galibiyetlerle gruplara kalma başarısını gösterdi.

Diğer Haberler