HABERLER

31.10.2006

Beşiktaş Cola Turka:65 Ventspils:76

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, ULEB Cup B Grubu ilk maçında Letonya temsilcisi Ventspils'e Akatlar'da 76-65 mağlup oldu.

Ostojic, Jamel Thomas, Reese, Cevher Özer, Erkan Veyseloğlu beşlisi ile karşılaşmaya başlayan Siyah Beyazlılarımız, Reese’in üçlüğüyle oyunun ilk sayısını kaydetti. Oyunun ilk 4 dakikalık bölümü sayı bakımından kısır geçerken, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız’ın bu süre içerisinde attığı 7 sayıya rakibimiz 5 sayıyla karşılık verdi. Güçlü savunma yaparak hücumlarımızı karşılayan Ventspils karşısında Ekibimiz, durum 7-7 iken Reese ve Erkan’ın attığı üçlüklerle rakibimizin aldığı ilk molaya 13-7 önde girdi. İki takımın da savunmaya verdiği önem gözlerden kaçmazken, ilk çeyreğin son dakikasına 13-10 geride giren Letonyalılar 3 sayı daha bularak durumu beraberliğe taşıdı. Son 10 saniyede topun sahibi olan sarı kırmızılılar üçlük denemesinden elleri boş dönünce ilk periyot 13-13 sona erdi.

İkinci periyotta ilk basketi bulan taraf Siyah Beyazlılarımız olurken, Gabrans’ın attığı basket Ventspils’i ilk kez öne geçirdi (18-20). Uzun oyuncuları ile pota altında etkili olan ve ribauntların çoğunda başarılı olan rakibimiz, hücumda oyuna ağırlığını koyarak öne geçmeye başladı ve 15. dakikaya 20-24 galip girdi. Johnson’un oyuna girmesi ile dışarıdan da sayılar bulmaya başlayan Ventspils karşısında skor üretmekte zorlanan Siyah Beyazlılarımız, pota altındaki etkisini de iyice yitirdi ve fark 19. dakikada 14 sayıya yükseldi (28-42). Sarı kırmızılar ilk yarı sonunda soyunma odasına 30-42 önde gitti.

İkinci yarıya 4 sayı atarak başlayan Ventspils savunmada yaptığımız hataları affetmedi. Savunmadaki yanlışlıklara pota altındaki hatalarda eklenince konuk takım farkı açmaya başladı. Sarı kırmızılıların attığı sayılara Takımımız cevap vermekte zorlanınca üçüncü periyotun son dakikasında fark 20 sayıya kadar yükseldi ve üçüncü periyot 47-64 Ventspils’in üstünlüğü ile bitti.

Son çeyrekte diğer bölümlerin aksine daha iyi oynamaya başlayan Ekibimiz, art arda attığı basketlerle arayı kapatmaya başladı. 4. periyotun ilk 2.5 dakikalık bölümünde fark azalarak skor 52-64 oldu. Siyah Beyazlılarımız, dışarıdan attığı sayılarda bir türlü skor üretemeyip, içeriden de sonuca gitmekte zorlanınca son dakikaya 61-74 geride girdi. İkinci periyotta yakaladığı üstünlüğü maçın sonuna kadar sürdüren Ventspils’e diş geçiremeyen Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, ULEB Cup B Grubu’ndaki ilk sınavında rakibine 76-65 mağlup oldu.

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Coachumuz Murat Didin, “İkinci periyotta savunma direncimizi kaybettik. İyi bir takıma karşı mücadele ettik. Çok iyi şutörleri var. Onları durdurmakta zorlanınca bu sonuç ortaya çıktı. Grubun ilk maçını kazanmak ve iyi bir başlangıç yapmak isterdik. Tabii ki üzücü bir mağlubiyet” diye konuştu.



 

Diğer Haberler