HABERLER

31.10.2006

HAYDİ AKATLAR’A

ULEB Cup’da mücadele eden Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, bugün (31 Ekim) B Grubu’ndaki ilk karşılaşmasına çıkacak. Siyah Beyazlılarımız, Letonya’nın Ventspils takımı ile Akatlar’da saat 20.00’da karşı karşıya gelecek.

Geçtiğimiz sezon gruptan çıkamayan Siyah Beyazlılarımız, bu yıl rakiplerinin arasından sıyrılıp bir üst tura yükselmenin planlarını yapıyor. Siyah Beyazlılarımız, B Grubu’nda BK Ventspils’in yanı sıra Strasbourg, FMP Zeleznik, Snaidero Udine ve Anwil ile mücadele edecek.
Letonyalı rakibimiz’in 12 kişilik kadrosunda 8 Letonyalı, 3 Amerikalı, 1 tane de Sırbistanlı oyuncu bulunuyor. Takımın en uzun isimleri i2.11 cm’lik Jelic Dusan, 2.06 cm’lik Johnson Dalron, 2.07 cm’lik Laksa Maris ve Veselovs Pavels. Sarı kırmızılıların boy ortalaması ise 197.58 cm. Genç sayılabilecek bir kadro ile mücadele eden Ventspils’in kadrosunda 80 kuşağından 7 oyuncu bulunuyor. Rakibimizin en tecrübeli ismi ise 1972 doğumlu Helmanis Uvis. En genç oyuncular listesinin başında da 1985’li Vairogs Akselis yer alıyor.
Geçtiğimiz yıl Baltık Ligi’nde çeyrek final oynayan Ventspils, Letonya ligini ise şampiyon olarak tamamladı. Tarihinde bir çok uluslararası başarı bulunan rakibimiz, 2005 yılında da ULEB Cup’da çeyrek finalistler arasına girmişti.
Didin: "Akatlar'a Bekliyoruz"
Karşılaşma öncesinde bir açıklama yapan Coachumuz Murat Didin, “Genç bir takımız ancak bize inanan müthiş bir taraftar topluluğumuz var. Tıpkı Efes Pilsen maçında olduğu gibi bizi yürekten destekleyeceklerine inanıyorum. Bence Efes karşısında alınan galibiyet taraftarlarımıza verdiğimiz güzel hediyelerden birisi daha oldu. Salonumuzu tekrar doldursunlar ve onlarla birlikte ULEB Cup’a galibiyetle başlayalım” diye konuştu.
BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde son olarak Efes Pilsen’i konuk eden ve güçlü rakibini taraftarlarımızın müthiş desteği ile 74-65 mağlup eden Takımımız’a destek için, bugün (31 Ekim) bütün Siyah Beyazlı taraftarlarımızı Akatlar’a bekliyoruz.

Diğer Haberler