HABERLER

30.09.2006

Fenerbahçe Ülker:88 Beşiktaş Cola Turka:63

Erkek Basketbol Takımımız, Tadım Türkiye Kupası A Grubu 3. maçında Fenerbahçe Ülker'e 88-63 mağlup oldu. Ekibimiz bu mağlubiyete rağmen grup maçlarını 2. sırada tamamlamayı başararak 8'li finale katılmaya hak kazandı.  

Takımımız, Coach Murat Didin’in dün oynanan Mersin Büyükşehir Belediyesi maçında diskalifiye olması nedeniyle Yardımcı Antrenörümüz Engin Gençoğlu yönetiminde sahaya çıktı. Aubrey Reese, Barış Özcan, Arda Vekiloğlu, Jamel Thomas, Djuro Ostojic ilk beşiyle başlayan Siyah Beyazlılarımız, Jamel Thomas ve Barış Özcan’ın sayılarıyla ilk 3 dakikalık bölümü 6-0’lık seriyle geçmeyi başardı.
Oyuna denge getirmeyi başaran ve dış atışlarda istediği sonuca ulaşan Fenerbahçe Ülker ekibi bulduğu sayılarla son 2 dakikaya girilirken beraberliği yakaladı. (14-14) Son saniyelerde Kambala’nın faul atışlarını da iyi değerlendirmesi ile Fenerbahçe Ülker bu çeyreği 20-18 önde tamamladı.
2. periyoda Cevher Özer’in 3 sayılık basketiyle başlayan Ekibimiz, Fenerbahçe Ülker’in bulduğu sayılara 14. dakikada Barış Özcan’ın 3 sayılık basketiyle cevap verdi. (25-27) Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele almaya çalışan Ekibimiz. Aubrey Reese ve Brooks Sales’in hızlı hücumlarıyla farkı tekrar 4 sayıya kadar taşıdı. Fakat sarı lacivertliler istediği savunmayı yapamayan Ekibimiz karşısında bu çeyrekten 43-36 önde ayrıldı.
3. periyota iyi başlayan ekip Fenerbahçe Ülker oldu. Karşılaşmanın 24. dakikasında farkı 10 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe’ye cevap Jamel Thomas’ın 3 sayılak basketiyle geldi. (48-41) Oyunun kontrolünü eline geçiren rakip, hücumda da savunmada da istediği oyunu kuramayan Takımımız karşısında farkı giderek açmaya başladı. Farkı 19 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe Ülker bu çeyrekten 63-44 önde ayrıldı.
Son çeyrekte de istediği oyunu kurmaya çalışan Siyah Beyazlılarımız, karşılaşmanın 34. dakikası geçilirken Aubrey Reese’in sayılarıyla farkı 14 sayıya kadar indirmeyi başardı. Fakat karşılaşmanın hakemleri son 2 dakikanın içerisinde üst üste Barış Özcan’a çaldıkları teknik faullerle Fenerbahçe Ülker'in farkı açmasına sebep oldu ve Ekibimiz salondan 88-63 mağlup ayrıldı.
Siyah Beyazlılarımız,  A Grubu'nda 2 galibiyet 1 mağlubiyet ile 2. sırayı alarak 8'li finale katılmaya hak kazandı.

Diğer Haberler