HABERLER

30.09.2006

Beşiktaş:39 MHK Kösice:28

Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. tur ilk maçında BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda MHK Kösice’yi konuk eden Hentbol Takımımız, rakibini 39-28 mağlup etti.

Karşılaşmaya Pecha’nın golüyle önde başlayan Slovakya temsilcisi ilk yarıda Siyah Beyazlılarımız’ı zorladı. Hücumda istediği pozisyonları bir türlü bulamayan, yakaladığı fırsatları da cömertçe harcayan Takımımız, ilk golünü 5. dakikada Ramazan’la buldu. 5. dakikaya 4-1 önde giren rakibimiz karşısında Valeri ile etkili hale gelen Ekibimiz, 10. dakikaya 7-3 geride girmesine rağmen iki dakika içerisinde bulduğu gollerle önce beraberliği yakaladı, ardından Utku’nun golü ile öne geçti (13-12). Oğuzhan ve Utku’nun oyuna girmesi ile rakip alanda daha çok pozisyon üreten Siyah Beyazlılarımız, 20. dakikadan sonra bir daha geriye düşmedi ve Valeri’nin son saniyede attığı golle ilk yarıyı 20-15 önde tamamladı.
İkinci devrede, yüksek temposunu sürdüren Hentbolcularımız, savunmada daha etkili hale geldiği bu bölümde Mustafa’nın kurtarışları ile Slovak rakibine daha fazla gol şansı vermedi. Saffet Halilagiç ve Murat Güder’in de oyuna girmesi ile rakibini daha çok baskı altına alan Takımımız, savunmada daha düzenli bir oyun ortaya koyunca farkı yakalamayı da başardı. 45. dakikada rakibi karşısında 8 gol farkla önde olan Takımımız, ilerleyen dakikalarda attığı gollerle bu sayıyı 10’a çıkardı ve durumu 32-22 yaptı. Siyah Beyazlılarımız, ikinci yarıdaki güzel oyunu ile karşılaşmadan 39-28 galip ayrılarak rövanş öncesi büyük bir avantaj yakaladı.
Takımımız, Slovakya’daki rövanş maçını 7 Ekim tarihinde oynayacak.

Diğer Haberler