HABERLER

30.09.2006

Mersin B.Bld.:81 Beşiktaş Cola Turka:91

Erkek Basketbol Takımımız, Tadım Türkiye Kupası A Grubu 2. maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 81-91 yendi. Ekibimiz son maçında Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacak.

Konya 100. Yıl Spor Salonu’nda oynanan maça Takımımız, Barış Güney, Barış Özcan, Jamel Thomas, Brooks Sales, Djuro Ostojic ilk beşiyle başladı. Ekibimiz mücadeleye Barış Özcan’ın ardarda bulduğu 3 sayılık basketlerle başladı. Karşılaşmanın 4 dakikalık bölümü geçilirken Mersin Büyükşehir Belediyesi, hücumdaki etkisini arttırdı ve durumu eşitlemeyi başardı. (12-12) Bu dakikanın ardından Barış Özcan’ın kazandğı teknik faul ve Jamel Thomas’ın bulduğu sayılarla Ekbimiz tekrar farkı 4 sayıya kadar çıkardı. (14-18) Karşılıklı basketlerle geçilen bu dakikaların ardından Siyah Beyazlılarımız ilk çeyreği 22-27 önde tamamladı.
2. periyoda tutuk başlayan Ekibimiz, sert savunmasını sürdürürken, Mersin ekibinin geriye çabuk dönmesi nedeniyle fazla hızlı hücum şansı bulamadı. Savunma ribauntlarında büyük sıkıntı yaşayan oyuncularımız, alan savunması yapan rakibi karşısında ilk periyotta olduğu gibi kolay sayı bulmakta da zorlandı. Mersin ekibi ise hızlı hücumlar ve dış atışlarla son dakikaya kadar ele geçirdiği 5 sayılık farkı korumayı başardı.  Son dakikanın içerisinde Ekibimiz, Dfjuro Ostojic ve Barış Özcan’ın bulduğu sayılar ile 43-43 beraberliği yakaladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi son salisede bulduğu sayı ile soyunma odasına 45-43 üstün gitmeyi başardı.
3. periyota Erken Veyseloğlu ve Cevher Özer’in sayılarıyla başlayan Ekibimiz, 23. dakika geçilirken 2 sayı öne geçmeyi başardı.(45-47) Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü kaybeden mücadelenin hakemleri ardarda iki takıma da teknik fauller çalmaya başladı. Coachumuz Murat Didin aldığı iki teknik faulün ardından yerini Yardımcı Antrenörümüz Engin Gençoğlu'na devretti. 25. dakikadan itibaren siyah beyazlılarımız oyunun kontrolünü eline aldı ve bu çeyrekten de 58-67 galip ayrıldı.
Son çeyrekte Ekibimiz, hızlı oyununa devam etti. Mücadelenin hakemleri son 6 dakikaya girilirken Mersin Büyükşehir Belediyesi Coachu Hakan Demir’i de 2 teknik faulle salon dışına çıkardılar. Takımımız, Mersin Bş. Bld.’nin son saniyelere kadar bırakmadığı maçta, Barış Özcan, Jamel Thomas ve Aubrey Reese’ın kritik anlardaki sayıları ile farkın azalmasına engel oldu. Siyah Beyazlılarımız, baştan sona üstün bir oyun sergilediği maçı 81-91 kazandı.
Kaptanımız Barış Özcan’ın attığı 23 sayı ile mücadelenin en iyi oyuncusu seçildiği maçta, Jamel Thomas ve Djuro Ostojic 18, Aubrey Reese 13, Erkan Veyseloğlu 8, Brooks Sales 6, Cevher Özer 5 sayı kaydetti.
Takımımız, grubundaki son maçında Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacak.
 

Diğer Haberler