HABERLER

21.09.2006

Basketbolcularımızın Hedefi Şampiyonluk

Erkek Basketbol Takımımız’ın yeni kaptanı Barış Özcan ile Amerikalı oyuncularımız Jamel Thomas, Brooks Sales ve Aubrey Lamar Reese internet sitemize özel açıklamalar yaptı. Kaptanımız, şampiyonluğu hedeflediklerini söylerken, Amerikalı oyuncularımız ise kendilerine anlatılan Türkiye ile gördükleri Türkiye’nin çok farklı olduğunu dile getirdiler.

Barış Özcan: Kaptan Olmak Bana Gurur Veriyor
Bu sezon Takımımız’ın yeni kaptanı tayin edilen Barış Özcan, sorumluluğunun herkesten biraz daha fazla olduğunu belirterek, “Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte kaptan olmak bana gurur veriyor” diye konuştu. Saha içinde ve saha dışında kaptanlığın gerektirdiği her şeyi yapacağını söyleyen Özcan, “Bu sezon kadromuz büyük bir ölçüde değişti. Aramızdaki uyumun daha çok artması için elimden geleni yapacağım. Takım içindeki arkadaşlığımızı daha üst seviyeye çıkartırsak, Şampiyon olmamız için bir engel kalmaz” dedi.
Geçen sezon şampiyonluğu kaçırdıklarını belirten Kaptanımız, “Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da iyi bir Takımımız var. Hedef yine Şampiyonluk. Bunu arkadaşlarımıza anlatıyorum. Lige bizim gibi şampiyonluk parolası ile başlayan 4-5 tane takım var. Geçen sene yarım kalan şampiyonluk hesabımızı bu yıl bitirmemiz gerekiyor. Şans faktörü de çok önemli, geçen sezon finalin ucundan döndük. Finale yükselseydik şampiyon olurduk” şeklinde konuştu.
ULEB Kupası hakkında da açıklamada bulunan Barış Özcan, “Geçen sezon çok güçlü takımlarla oynamıştık. Bu sezon gruptan çıkmak zor değil, geçen sezona göre daha kolay rakiplerle mücadele edeceğiz. Gruptan çıkmak Beşiktaş için başarı değil. Finallere katılmak için oynayacağız” dedi.
Aubrey Lamar Reese: Hayalim Beşiktaş’ta Oynamaktı
Türkiye’de kaldığı üç dönem boyunca Beşiktaş’ta oynamanın en büyük hayali olduğunu vurgulayan Aubrey Lamar Reese, “Benim hedeflerimden birisi de Beşiktaş’ta oynamaktı. Sürekli Şampiyonluğu kovalayan ve büyük bir taraftar kitlesine sahip olan bir Camia olduğu için Beşiktaş’ta oynamayı çok istiyordum. Beşiktaş’ta hedef her zaman Şampiyon olmaktır. Burada olduğum için çok mutluyum.Bu sezon sevdiğim takımın başarısı için mücadele edeceğim” diye konuştu. Biraz zamana ihtiyaçları olduğunu belirten Reese, iyi bir takım ruhu yakalamaları durumunda bu sezon şampiyonluğa ulaşacaklarını vurguladı.
Reese, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’ne de hayran olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Tam bir ev sahibi takım atmosferinin olduğu salon. Burada oynarken tam anlamı ile bir ev sahibi takım ambiansına kapılıyorsunuz. Misafir için büyük dezavantajların olduğu bir salon. Taraftarların inanılmaz bir desteği var. Bu da rakipler için bir baskıdır. Aynı desteği bu yıl da göreceğimize inanıyorum.”
Türkiye’yi Bize Farklı Anlattılar
Türkiye’ye endişeli geldiklerini söyleyen Amerikalı oyuncularımız James Thomas ile Brooks Sales, “Buraya gelmeden önce konuştuğumuz herkes Türkiye’de sürekli savaşlar olduğunu söylemişti. Gelirken çok endişeliydik ancak şimdi İstanbul’da olmaktan son derece memnunuz” diye konuştular. Amerikalı oyuncularımız Jamel Thomas ve Brooks sorularımıza şu yanıtları verdiler:
Buraya gelmeden önce Beşiktaş’ı tanıyor muydunuz?
Jamel Thomas: Beşiktaş’ı iki sene önce katıldığı bir turnuvadan tanıyorum. İyi bir takım, büyük bir camia olduğunu biliyorum.
Brooks Sales: Büyük bir taraftar kitlesi olduğunu biliyorum. Yeni sezonla ilgili çok bilgim yoktu. Arkadaşım Jamel Thomas’ın Beşiktaş’ta oynayacağını öğrendim. Takıma katılmamda bunun da büyük bir etkisi var.
Beşiktaş’tan teklif geldiği zaman ne düşündünüz?
Jamel Thomas: Beşiktaş ile ilgili bilgiye sahiptim, büyük bir takım olduğunu biliyordum. Ancak daha da önemlisi İstanbul’la ilgili endişelerim vardı. Bize İstanbul ile ilgili olarak hiç iyi şeyler anlatmadılar. Bu anlatılanlardan dolayı gelmeden önce buranın bir savaş şehri olduğunu, sürekli bombaların patladığını, tankların sokaklarda gezdiği bir şehre geleceğimizi düşünüyordum. Fakat geldikten sonra gördüm ki, İstanbul harika ve muhteşem bir şehir. O anlamda bizi yanılttıkları için üzgünüm, ama böyle bir yerde yaşadığım için de son derece mutluyum.
Brooks Sales: Benim için de en büyük sürpriz Türkiye oldu. Gelmeden önce Amerika’da Türkiye ile ilgili çok olumsuz konuşuluyordu. Buraya gelmeden önce çok tedirgindik. Ama burayı görünce şaşkına döndük. Halkın müthiş sıcak ve misafirperver insanlar olduğunu gördük. Özellikle takım arkadaşlarımızın böyle olması bizleri çok sevindirdi. Harika bir şehir. Burada her şey çok güzel. Bize, her şey olduğunun tam zıttı olarak anlatılmış.
 
Takım içindeki arkadaşlık nasıl?
Jamel Thomas: Zaman geçtikçe daha iyi oluyor. Gün geçtikçe herkes birbirini daha iyi tanıyacak. Bu süreci atlattığımız zaman her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum. Şampiyonluğu kovalayan bir takımda oynamak bana büyük bir gurur veriyor. Ben de o başarının elde edilmesinde büyük pay sahiplerinden biri olacağıma inanıyorum. Hedeflediğimiz başarılar iyi bir performans ortaya koymakla, şu andaki tempomuzun daha fazla üstüne çıkmakla olacak. Çok çalışırsak Şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum.
Brooks Sales: Yeni ve gençlerin ağırlıkta olduğu bir kadro kuruldu. Yapacağımız çalışmalarla birbirimizi daha yakından tanıyacağız ve daha başarılı olacağız. Şampiyon olmak isteyen bir camianın sporcusu olmak gerçekten çok güzel. Elimizden geleni yaparak hedeflerimize ulaşacağız.

Diğer Haberler