HABERLER

09.06.2006

Beşiktaş:65 İzmir Büyükşehir Belediyesi:66

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, play off final serisinin ilk maçında BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda konuk ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 66-65 mağlup oldu.

Siyah Beyazlılarımız, 1-0 önde başladığı serinin birinci maçında ilk sayısını Kaan Dalay’ın attığı basketle kazandı. Üst üste attığı basketlerle ilk dakikalarda öne geçen Takımımız, savunmada ilk dakikalarda çok iyi bir oyun sergiledi ve 3 dakikada attığı 8 sayıya karşılık potasında yalnızca 2 sayı gördü. Yakaladığı fırsatları Mehmet Akın ile iyi değerlendiren Ekibimiz, Kaan Dalay’ın da pota altından yaptığı sayılarla 5. dakikayı 10-3 önde tamamladı. 5 dakikalık bölümün ardından pota altında sayılar kazanan rakibimiz, farkı son dakikaya girilirken 3 sayıya kadar düşürdü. İlk çeyreğin bitimine 30 saniye kala farkı 1 sayıya indiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, son atağından sonuç kaydedemeyince Siyah Beyazlılarımız, ilk çeyreği 18-17 galip bitirdi.
İkinci periyota basketle başlayan Ege temsilcisi ilk atağından kazandığı sayıyla karşılaşmada ilk kez öne geçti. Karşılaşmanın başındaki savunma gücünü ikinci periyotta kaybeden Takımımız, üst üste yediği basketlerle bir anda 5 sayı geriye düştü. Dışarıdan da sayılar üretmeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adnan Boyraz’ın basketi ile farkı 12. dakika 30. saniyede 7 sayıya çıkardı (25-18). Hücumda bir türlü etkin olamayan Ekibimiz, İzmir’in ataklarını önlemekte çok zorlandı ve Takımımız’da panik baş göstermeye başladı. İlk yarının bitimine 7 dakika kala farkı 12 sayıya yükselten rakibimiz, agresif bir oyunla sonuca gitmeye çalıştı. Son dakikasına 36-27 geride girdiğimiz ikinci periyotta Takımımız, bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Oyunun başındaki üstünlüğü İzmir takımına kaptıran Siyah Beyazlılarımız, ilk 20 dakikanın sonunda soyunma odasına 38-29 geride gitti.
Karşılaşmanın ikinci yarısına da basketle başlayan Ekibimiz, farkı indirmeye çalışsa da ilk dakikalarda etkili olan taraf rakibimizdi. Sonradan toparlanan ve sayılar üretmeye başlayan Siyah Beyazlılarımız, üçüncü periyotun 5. dakikasında durumu 42-39 yaparak oyunda tekrar etkili hale geldi. Alan savunması yaparak İzmir’in pota altına girmesini engelleyen Takımımız, son 3 dakikada baskısını daha da arttırdı. Son 2 dakikada farkı 2 sayıya indiren Siyah Beyazlılarımız, İzmir’in dışarıdan attığı basketlere engel olamayınca rakibimiz üçüncü çeyreği de 50-43 önde tamamladı.
Takımımız’ın en önemli oyuncularından Mehmet Akın’ı ikili sıkıştırmalarla durduran mavi beyazlılar, pota altında istedikleri oyunu sergileyemedi. Çember çevresini rakibinden daha iyi kullanan ve özellikle hücumlarda etkili olan Ekibimiz, 35. dakikada farkı tekrar 3 sayıya düşürse de Özgür ve İsmail Boyraz ikilisi dışarıdan attıkları basketlerle farkın daha da kapanmasını engelledi. Son 3 dakikaya 5 sayı geride başlayan Takımımız, son dakika içerisinde farkı azaltmak için rakibi üzerinde büyük bir baskı kurdu ve bitime 6 saniye kala durumu 66-65 yaptı. Ancak, Ekibimiz’in oyun içinde yaptığı basit hatalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne galibiyeti getirdi ve Ege temsilcisi serinin ilk maçını 66-65 kazandı.
Play off final serisinin ilk maçında alınan bu sonuç aynı zamanda Takımımız’ın bu sezon aldığı ilk mağlubiyet oldu. 1-1 olan seride ikinci maç yarın (10 Haziran) saat 15.30’da BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanacak.
Karşılaşma sonrası internet sitemize açıklamalar yapan Coachumuz Mehmet Önüt, “İyi günümüzde değildik” diye konuştu. Bol pozisyonlar bulduklarını ancak bunları değerlendiremediklerini belirten Önüt, “Maça aşırı konsantre olduk. Bugün iyi günümüzde değildik. Gereksiz fauller maçın gidişatını değiştirdi. Bu kupayı kazanacağımıza inanıyoruz. Biz İzmir’i daha önce kendi evinde yenmiştik görünen o ki yine geçen seneki gibi Şampiyonluğu orada kazanacağız” dedi.
 

Diğer Haberler