HABERLER

03.06.2006

Beşiktaş:103 - Adana Engelliler:57

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, 1-0 önde başladığı play off yarı final serisinin ilk maçında BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda konuk ettiği Adana Engelliler Spor Kulübü’nü 103-57 mağlup ederek, seride 2-0 öne geçti.

Seriye 1-0 önde başlayan Siyah Beyazlılarımız, Murat Emrak’ın attığı sayıyla karşılaşmaya başlarken, ilk dakikalarda üst üste bulduğu basketlerle öne geçti. Adana Engelliler’in de oyunda etkili hale gelmesi ile 3 dakika boyunca fark 2 sayının üzerine çıkamadı. 5. dakikaya 10-6 önde giren Ekibimiz, bu üstünlüğünü koruyamadı ve Adana Engellier 6. dakika 30. saniyede pota altından kazandığı basketle karşılaşmada ilk kez öne geçti (13-12). Çabuk toparlanan Siyah Beyazlılarımız, Mehmet Arpak ve Mehmet Akın ikilisinin oyunu ile rakibini sıkıştırmaya başlarken, Murat Emrak’ın basketi Ekibimiz’i tekrar galip duruma yükseltti. Son iki dakikaya 2 sayı farkla (17-15) önde giren Ekibimiz, bitime az bir süre kala kazandığı sayılarla farkı açtı ve ilk periyotu 26-17 önde bitirdi.
Takımımız, ikinci periyota ilk çeyrektekinden daha hızlı başladı. Siyah Beyazlılarımız, hücum hattında daha rahat organize oldu, savunmasında da rakibine şans vermedi ve ilk 3 dakikada attığı 9 sayıya karşılık potasında 2 sayı gördü. Ribauntlarda da etkili taraf olan Takımımız, tempoyu ilk yarının sonuna kadar sürdürünce farkı daha da açmaya başladı ve ilk yarının sonunda soyunma odasına 52-29’luk skorla önde giden taraf oldu.
İkinci yarının da hakimi Siyah Beyazlılarımız’dı. İlk 3 dakika içinde attığı sayılarla farkı 30 sayıya (60-30) yükselten Engellilerimiz, Mithat ve Bülent’in oyuna dahil olması ile daha rahat pozisyon bulmaya başladı. Savunmasındaki güçlü oyuncuları iyi değerlendiren Siyah Beyazlılarımız üçüncü çeyrekteki 30-9’luk skor sonunda periyotu 82-38 galip bitirdi.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, maçın başındaki ciddiyeti son periyota da yansıttı. Savunma, hücum ve ribaunt üçlüsünde rakibinden daha üstün olan Ekibimiz, 100. sayı için rakibinin üzerine daha çok gitti ve Bülent, Siyah Beyazlılarımız’ın bu sezonki ikinci dalyasına imza atan isim oldu. Karşılaşmanın sonuna kadar rakibinden üstün olan Ekibimiz, önemli maçı 103-57 kazanmasını bildi. Takımımız, bu sonucun ardından 1-0 önde başladığı seride durumu 2-0 yaptı ve final yolunda büyük bir avantaj kazandı.
Serinin ikinci karşılaşması ise yarın (4 Haziran) saat 15.30’da BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanacak. Takımımız, bu maçtan da galibiyetle ayrıldığı takdirde adını finale yazdıracak.
 
 
 

Diğer Haberler