HABERLER

17.05.2006

Şampiyonluk Yolunda Rakibimiz Efes

Play off çeyrek final serisinde Tekel’i 3-1 mağlup eden Erkek Basketbol Takımımız, yarı finalde Efes Pilsen ile karşılaşacak. Siyah Beyazlılarımız, normal sezonda iki kez yendiği rakibi karşısında seriye 1-0 önde başlayacak.

TBL’de zirveyi hedefleyen Efes Pilsen’i ligin ilk yarısında kendi evinde konuk eden Siyah Beyazlılarımız, güçlü rakibini Akatlar’da 81-76 mağlup etmiş, Abdi İpekçi’deki maçı da 73-71 kazanmıştı. Böylece rakibi karşısında açık bir üstünlük kuran Ekibimiz, yarı final serisine 1-0 önde başlayacak.
Abdi İpekçi’deki Maç Kritik
Zorlu Tekel serisini 3-1’lik skorla geçen Siyah Beyazlılarımız’ın yarı final serisinde en önemli maçı Abdi İpekçi’deki karşılaşma olacak. Rakibini daha önce aynı salonda mağlup eden Takımımız, bu sezon Abdi İpekçi’de oynadığı 3 karşılaşmanın sadece 1 tanesinde mağlup oldu. Akatlar’da ise rakiplerinin korkulu rüyası olan Ekibimiz, Banvit maçı dışında içeride oynadığı 14 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmasını bildi.
Efes Pilsen, Çeyrek Finalde Fenerbahçe’yi Eledi
Normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Efes Pilsen, bu sezon ligde oynadığı 30 karşılaşmanın 24’ünde salondan galip ayrılan taraf olurken, 6 maçta da rakiplerine yenildi. Play off çeyrek final serisinde Fenerbahçe ile eşleşen mavi beyazlılar, 1-0 önde başladığı seride rakibini 68-59 ve 74-72’lik skorlarla saf dışı bıraktı. Nisan ayı içinde de Türkiye Kupası’nda mücadele eden rakibimiz, şampiyonluğun bir başka favorisi Ülkerspor’u 74-68 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.
 
 
 
 

Diğer Haberler