HABERLER

16.05.2006

Tekelspor:72 Beşiktaş Cola Turka:73

Erkek Basketbol Takımımız, play off çeyrek final serisinin 4. maçında Haldun Alagaş Spor Salonu’nda konuk olduğu Tekel’i 73-72 mağlup ederek 3-1’lik seri sonunda yarı finale yükseldi.

Siyah Beyazlılarımız serinin 4. karşılaşmasına Kerem Tunçeri, Mithat Demirel, Rodney Elliot, Kimani Ffriend ve Tyrone Ellis beşi ile başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da pota altında pozisyonlar bulsa da bunlardan sadece 2 tanesi çemberden geçebildi. Kimani Frriend’in attığı baskete Reese’nin attığı 5 sayı ile cevap veren Tekel, 4. dakikaya 5-2 önde girdi. İki takımın da karşılıklı basketlerine sahne olan ilk periyotta Tekel’in üstünlüğü göze çarptı. Takımımız karşısında farkı en fazla 4 sayıya yükselten rakibimiz, Mithat Demirel ve Rodney Elliot’un üçlükleri ile 9. dakikada geriye düştü, ancak Walker’ın attığı 2 sayı periyotun 17-17 beraberlikle bitmesine neden oldu.
İki takım da ikinci çeyreğe hücumlarda sonuç kaydedemeden başladı. 15. dakika 22-21’lik skorla geçilirken, pota altında etkili hale gelmeye başlayan Tekel, farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Dış şutlarla şansını deneyen Siyah Beyazlılarımız ise Michael Wright’ın oyuna girmesi ile birlikte ibreyi lehine doğru çevirmeye başladı. 17. dakikada farkı tekrar 1 sayıya indiren Ekibimiz, rakibin son dakikalardaki güçlü savunmasını geçmekte zorlandı. Rodney Elliot’un son 20 saniyede faul atışlarında kazandığı sayıyla ilk yarı 31-31 eşitlikle sona erdi. 
İkinci yarıya ise Erkek Basketbol Takımımız, hızlı başladı. Üst üste attığı basketlerle ilk dakikalarda öne geçen Ekibimiz, 23. dakikaya 40-33 önde girdi. Üçlüklerle farkı daha da açan Takımımız, pota altından da kazandığı sayılarla 25. dakikada durumu 45-36 yaptı ve iki dakika sonra 10 sayılık farka ulaştı (50-40). Farkı azaltmak için hızlı hücumlarla pota altını kullanmayı deneyen sarı siyahlılar bunda başarılı oldu ve fark 2 sayıya düştü. Son dakikada 5 sayı daha kazanan Siyah Beyazlılarımız, üçüncü çeyreği 57-50 önde bitirdi.
Son çeyrek ise bir birinden heyecanlı dakikalara sahne oldu. İlk andan itibaren hücumda daha etkili olan Tekel, farkı iki sayıya kadar indirse de skor avantajını elinde bulunan Takımımız, ilk 5 dakikalık bölümde geriye düşmedi. Oyunun ilerleyen dakikalarında daha çok sayılar üreten rakibimiz, maçı genelde 1 sayı geriden takip etti. Son dakikalara doğru heyecanın üst noktalara tırmandığı karşılaşmada iki takım da üst üste basketler buldu. Bitime 20 saniye kala 3 sayı geriden gelen rakibimiz, üst üste 2 üçlükten sonuç alamadı. Takımımız karşılaşmayı 73-72 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.
Çekişmeli geçen maçta Kimani Ffriend attığı 21 sayıyla en skorer isim olurken, Michael Wright 13, Mithat Demirel, Kerem Tunçeri, Tyrone Ellis 10,  Rodney Elliot 8 ve Barış Özcan 1 sayı atarak galibiyette pay sahibi oldu.

Diğer Haberler