HABERLER

10.05.2006

Beşiktaş Cola Turka:86 Tekel:70

Erkek Basketbol Takımımız, play off çeyrek final serisinin ilk maçında BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde konuk ettiği Tekel’i 86-70 mağlup etti. Takımımız, bu galibiyetle seride 1-0 öne geçti.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Siyah Beyazlılarımız’ın ilk beşinde Tolga Tekinalp, Rodney Elliot, Michael Wright, Mithat Demirel ve Kerem Tunçeri görev aldı. Oyunun ilk sayısını Elliot’un attığı üçlükle kaydeden Erkek Basketbol Takımımız, ilk dakikalarda attığı basketlerle öne geçti. Ekibimiz, ilk 4 dakikada attığı 16  sayının 4’ünü pota altından kazanırken, 12 sayıyı da attığı 4 üçlükle kazandı ve 5. dakikaya 16-6 önde girdi. Karşılaşmanın başlarında attığımız basketlere üçlüklerle cevap veren Tekel bu dakikadan sonra güçlü savunmamızı aşamadı. Rodney Elliot ve Tolga Tekinalp ikilisinin dışarıdan attığı şutların çemberden geçmesi ile ilk periyotta skor avantajını kazanan Takımımız, pota altından da rakibine şans vermedi. 5. dakikada yakaladığı 10 sayılık farkı periyot boyunca koruyan Takımımız, ilk çeyreği 28 -15 önde tamamladı.
İkinci yarıda hızlı hücumlarla farkı azaltmaya çalışan rakibimiz, ilk üç dakikaya sığdırdığı 8 sayıyla aradaki farkı 9 sayıya indirdi (32-23). Sarı siyahlılar, Filip Videnov, Umut ve Reese ikilisi ile ikinci periyotun ilk 5 dakikasında etkili olan taraftı. 15. dakikada Takımımız sadece 4 sayı atarken, rakibimiz 12 sayıyla kaydederek durumu 32-27 yaptı.
Üst üste top kayıpları yaşayan ve ilk çeyrekteki etkisini Tekel’e kaptıran Siyah Beyazlılarımız’dan iki kritik top çalarak sayı yapan Reese, Tekel'i 17. dakikada 33-32’lik skorla öne geçirdi. Savunmada çok iyi oynayan ve Takımımız’a sayı şansı vermeyen Tekel, ilk yarının son dakikasına 39-37 önde girdi. Bitime 30 saniye kala Kerem Tunçeri’nin attığı 3 sayılık baskete Reese ile cevap veren Tekel soyunma odasına 41-40 önde gitti.
Üçüncü periyot ise ilk çeyrekte olduğu gibi karşılıklı basketlerle başladı. Kerem Tunçeri’nin sayılarıyla öne geçen Ekibimiz, rakibimizin hatalarını iyi değerlendirerek, 26. dakikaya 49-45 önde girdi. Reese ve Filip ile farkı azaltmak için yüklenen rakibimiz, 27. dakikaya kadar farkı 4 sayının altına indiremedi. Ekibimiz, bu dakikadan sonra Tolga’nın attığı 5 sayıyla rahat nefes aldı ve farkı 9 sayıya yükseltti (59-50). Son dakikada üst üste faul kazanan Siyah Beyazlılarımız, serbest atışları da iyi değerlendirdi ve üçüncü periyotu 66-53 galip bitirdi.
Son çeyrekte de Takımımız, etkili olan taraftı. Pota altını daha iyi savunan ve sayılarını hem içeriden hem de dışarıdan kazanan Takımımız, Rodney Elliot ve Tyrone Ellis ile farkı açmaya başladı. Beşiktaşımız son 5 dakikaya 74-58 önde girdi. Pota altını domine eden, ribauntlarda da rakibine şans tanımayan Siyah Beyazlılarımız bu çeyrekte kazandığı sayıların büyük kısmını dışarıdan attığı şutlarla kazandı. Oyun genelinde bir ara üstünlüğü rakibine kaptıran Takımımız, çok çabuk toparlandı ve ilerleyen bölümlerde Tekel’den daha iyi bir oyun ortaya koyarak 0-0 başlayan serinin ilk karşılaşmasını 86-70 kazanıp, 1-0 öne geçti.
Karşılaşmada 25 sayı atan Michael Wright en skorer isim olurken, Tolga Tekinalp 17, Rodney Elliot 14, Kerem Tunçeri 11, Tyrone Ellis 8, Mithat Demirel 7 ve Barış Özcan 4 sayı kaydederek galibiyette pay sahibi oldu.
Öte yandan karşılaşmanın ilk yarısında Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız’ın sponsoru olan MASDAF, 5 vatandaşımıza tekerlekli sandalye hediye etti.

Diğer Haberler