HABERLER

07.05.2006

Beşiktaş:1 - Galatasaray:2

Futbol Takımımız, Turkcel Süper Ligi’nin 33. haftasındaki derbi maçta ezeli rakibi Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Golümüzü, 52. dakikada Tümer Metin attı.

BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmanın başlamasına 45 dakika kala Tümer Metin elinde Fortis Türkiye Kupası ve diğer futbolcularımız da “Taraftarlarımızla beraber nice kupalara” yazılı pankart ile sahaya çıktı. Bu sırada tribünlerdeki taraftarlarımız konfetiler atarak oyuncularımıza sevgi gösterilerinde bulundu.
 
Karşılaşmanın başlamasına çok az bir süre kala Maraton Tribünü’ndeki taraftarlarımız üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti” yazılı, köşesinde Ay-Yıldız bulunan ve kenarları siyah-beyaz büyük bir pankart açtı.
Futbolcularımız, seronomi öncesinde sahaya “6-13 Mayıs Trafik Haftası, Trafik Hayattır” yazılı pankartla çıktı. Oyuncularımız Fortis Türkiye Kupası ile gazetecilere takım halinde poz verdi.
İlk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta Takımımız, uzaktan şutlarla gol şansı aradı. Tümer Metin’in etkili vuruşlarında Galatasaray kalecisi Mondragon, hata yapmadı. 42. dakikada Sasa İliç, ceza sahamız içinde Cordoba ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. Necati’nin penaltı vuruşu yan direkten döndü, eşitlik bozulmadı. İlk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı.
Futbol Takımımız, karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başladı. 52. dakikada Tümer Metin, sol kanattan kaptığı topla ceza sahasına girdi. Kaleci Mondragon ile karşı karşıya kalan yıldız oyuncumuz, mükemmel bir vuruşla kalecinin yanından topu ağlarla buluşturarak Takımımız’ı 1-0 öne geçirdi. 64. dakikada Hasan Kabze’nin ceza sahası dışından attığı sert şut ağlarımızla buluşunca maça 1-1’lik eşitlik geldi. Golden sonra Teknik Direktörümüz Jean Tigana, Sergen Yalçın ve Ali Güneş’i oyuna aldı. Takımımız, maçın son dakikalarında bulduğu fırsatları değerlendiremezken, Galatasaray, uzatma dakikalarında Hasan Kabze'nin golüyle 2-1 öne geçti ve maç bu skorla sona erdi.
MAÇIN AYRINTILARI
Stat: BJK İnönü
Hakemler: Fırat Aydınus, Erhan Sönmez, Alper Ulusoy, Aytekin Durmaz (4.)
Beşiktaş: Oscar Cordoba, Mustafa Doğan, Tümer Metin, Bobo, Kleberson, Ahmed Hassan (Sergen Yalçın Dk.64), İbrahim Üzülmez (Ali Tandoğan Dk.90), Gökhan Güleç, Koray Avcı, İbrahim Toraman, Mehmet Sedef (Ali Güneş Dk.69).
Yedekler: Murat Şahin, Okan Buruk, Sergen Yalçın, Aydın Karabulut, Ali Tandoğan, Tomas Jun, Ali Güneş
Teknik Direktör: Jean Tigana
Galatasaray: Mondragon, Stepjan Tomas, Song, Saido, Hakan Şükür, Necati Ateş (Hasan Kabze Dk.61), Hasan Şaş, Cihan Haspolatlı (Heinz Dk. 76), Sasa İliç (Aydın Dk.80), Sabri Sarıoğlu, Ergün Penbe
Yedekler: Aykut, Orhan Ak, Heinz, Volkan, Emre Aşık, Aydın Yılmaz, Hasan Kabze.
Teknik Direktör: Eric Gerets
Goller: Tümer Metin (Dk. 52)
Hasan Kabze (Dk.64, 90+3) Galatasaray
1.DEVRE
12. dakikada Tümer Metin’in ceza sahasının hemen dışından attığı sert şut direğin üstünden auta gitti.
13. dakikada Bobo’nun indirdiği topa atak yapan Tümer Metin, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak tehlikeyi önceden sezerek kalesini terk eden Mondragon’un hızlı davranmasıyla, gol şansı bulamadı.
36. dakikada Tümer Metin’ın ceza sahasının dışında sağ çaprazdan attığı sert şutta kaleci Mondragon başarılıydı.
42. dakikada ceza sahamız içinde Kalecimiz Cordoba ile İliç arasındaki ikili mücadelede rakip oyuncunun yere düşmesi sonrasında hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. Necati’nin penaltı vuruşu yan direkten döndü.
 
İlk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.
2.DEVRE
52. dakikada sol kanatta kaptığı topla ceza sahasına hareketlenen Tümer Metin, kaleci Mondragon’un yanından akıl dolu bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve Takımımız’ı 1-0 öne geçiren golü attı.
54. dakikada Tümer Metin sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına girdi. Tümer’in çapraz pozisyonda kaleye gönderdiği top yan direkte patladı.
64. dakikada Galatasaray Hasan Kabze’nin golüyle 1-1’lik eşitliği sağladı. 
69. dakikada Gökhan Güleç’in uzaktan şutunda Mondragon başarılıydı.
76. dakikada Ali Güneş’in sağ çaprazdan sert şutu kalenin üzerinden auta çıktı.
85. dakikada İbrahim Üzülmez, sol kanattan iki rakip oyuncuyu gerisinde bırakarak ceza sahasına girdi, tecrübeli oyuncumuzun sert şutunda topu yumruklayarak uzaklaştıran Mondragon, mutlak bir golü önledi.
90+3.dakikada Hasan Kabze'nin uzaktan şutu ağlarla buluşunca rakip takım 2-1 öne geçti.
Karşılaşma 1-2 sona erdi.















Diğer Haberler