HABERLER

07.05.2006

Şampiyona Ödül Töreniyle Sona Erdi

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyon Kulüpler Kupası’na katılan sekiz takım BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Ödül törenine Başkanımız Yıldırım Demirören ile birlikte Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer Bakanlarımızın gönderdiği telgrafların okunması ile başlayan törene; Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başkanımız Yıldırım Demirören, İkinci Başkanımız Murat Aksu, Genel Sekreterimiz Kenan Öner, Basketbol Komitesi Başkanımız Yahya Kemal Gençer, Yönetim Kurulu Üyemiz Süleyman Eren, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve diğer yetkililer katıldı.
Bakan Mehmet Ali Şahin yaptığı konuşmada Beşiktaşımız’ın böyle büyük bir organizasyonu ülkemize getirdiği için gurur duyduğunu söyledi. Bakan Şahin, ödül töreninde şunları söyledi: “Oynanan maçları takip edemediğim için içimde bir burukluk hisssediyorum. Beşiktaş’ı iki bakımdan kutlarım. Birincisi, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi gibi bir tesisi İstanbulumuza ve ülkemize kazandırdıkları için. İkincisi ise geçtiğimiz yıl Şampiyon olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın, bu yıl da böylesi önemli bir şampiyonayı ülkemize getirdiği için. Kendim ve hükümetim adına Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne çok teşekür ederim.”
Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı törende Şampiyon RSV Lahn Dill’e ödülünü Bakan Mehmet Ali Şahin, Yönetim Kurulu Başkanımız Yıldırım Demirören ve IWBF Başkanı Jan Berteling beraber verdiler. İkinci olan GSD Anmic Sassari ödülünü Gençlik Spor Genel Müdürü  Mehmet Atalay ve İkinci Başkanımız Murat Aksu’dan alırken üçüncü Tabu Cantu’nun kupasını Genel Sekreterimiz Kenan Öner takdim etti.
Sponsorlarımızın da ödüllendirildiği törende Yönetim Kurulu Üyemiz Süleyman Eren Şampiyonanın All Star takımına, en centilmen takıma ve şampiyonanın en çok sayı atan oyuncusuna ödüllerini verdi.
Şampiyona’nın en skorer ismi 139 sayı atan Patrick Anderson olurken, en centilmen takım da İtalyan Santa Lucia Sport oldu. Oyuncumuz Mehmet Akın da IWBF tarafından “Gelecek vaat eden örnek oyuncu” seçildi.
Törende bir konuşma yapan IWBF Başkanı Jan Berteling, İstanbul’da çok mutlu günler geçirdiklerini belirterek şampiyonanın kusursuz geçtiğini söyledi. Berteling, “Sporcular takım ruhunu sahaya tam anlamı ile yansıttılar. Hepsini kutluyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Turnuva sonunda sıralama şöyle oluştu:
1.RSV-LAHN DİL
2.GSD ANMIC SASSARİ
3.TABU CANTU
4.C.D. FUNDOSA GRUPO
5.SANTA LUCIA SPORT
6.HYERES HANDİ CLUB
7.SKK SANA SANSKİ MOST
8.BEŞİKTAŞ
 
 
 
 
   
   

Diğer Haberler