HABERLER

07.05.2006

Şampiyon RSV-Lahn Dill

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyon Kulüpler Kupası Finalinde GSD Anmic Sassari’yi 75–43 mağlup eden Alman takımı RSV–Lahn Dill şampiyon oldu.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’ndeki finale her iki takımın da karşılıklığı attığı basketlerle başladı. İki takımın da savunmalarıyla dikkat çektiği ilk çeyreğin 7. dakikasına kadar yalnızca 12 sayı kaydedilebildi. İtalyan rakibi karşısında Andersan Patrick ve Christink Lars ile etkili olan Almanya takımı Lahn Dill, pota altında yaptığı basit savunma hataları ile önde götürdüğü maçta geriye düştü ve ilk periyot Anmic Sassari’nin 14-12 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci çeyrekte de savunmaların harika oyunu göze çarptı. Lahn Dill, hücumda biraz daha etkili olan taraftı. 15. dakikaya 2 sayı farkla önde giren Alman temsilcisi ilk yarının son dakikasında farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Son dakika içerisinde rakibinin açıklarını iyi değerlendiren Lahn Dill soyunma odasında 34 – 24 önde gitti.
İkinci yarıda farkı azaltma çabası içinde olan Anmic Sassari, ilk dakikalarda istediği sayıları kazanmakta zorlanmadı. Ancak, Patrick Anderson’un hücumdaki etkili oyunuyla takımını sırtalamasını da engelleyemedi. Anmic Sassari, Cherubini Sandro ile hücum organizasyonlarında etkili olmaya çalıştı, fakat son dakikada 12 sayıya yükselen farkı kapatamadı ve üçüncü çeyreği Lahn Dill 51 – 39 galip bitirdi.
Son periyotta Abdülgazi Karaman’ın basketi ile skoru tam anlamı ile lehine çeviren Almanlar, 34. dakikaya 23 sayı farkla girdi. Savunmadaki bire bir sıkıştırmalarda başarılı olan ve pota altını domine ederek rakibinin sayı bulmasına izin vermeyen Lahn Dill, karşılaşmayı 75–43 önde bitirerek “Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyon Kulüpler Kupası”nın sahibi oldu.



Diğer Haberler