HABERLER

05.05.2006

Beşiktaş: 64 - GSD Anmic Sassari:69

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyon Kulüpler Kupası ikinci maçında İtalyan Anmic Sassari’ye 69-64 mağlup oldu.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanan karşılaşmanın ilk sayısını kazanan Sassari, hızlı başladığı maçın ilk 3 dakikasına 6-0 önde girdi. Kaan Dalay’ın attığı basketle ilk sayısını kazanan Siyah Beyazlılarımız, Mehmet Akın’ın sayısıyla 4. dakika 30. saniyede beraberliği yakaladı (6-6). Hücumda etkili gözüken Ekibimiz, pota altındaki mücadelelerde rakibinden üstündü. Takımımız, ilk maça oranla daha düzenli bir görüntü ortaya koyarken, ribaunt mücadelelerinde de başarılı olan taraftı. Son dakikaya 3 sayı farkla mağlup giren Siyah Beyazlılarımız, ilk çeyreğin bitimine 30 saniye kala farkı 1 sayıya indirdi ve periyot 17-16 Anmic Sassari’nin üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci periyotun başlarında da temposunu sürdüren Takımımız, üst üste kazandığı basketlerle öne geçti. (20-13). 14. dakikaya 4 sayı farkla önde giden Ekibimiz, Bülent ve Kaan ile rakibinin savunma düzenini yıprattı. İlk yarının son 3 dakikasında farkı azaltmaya başlayan İtalyanlar kazandıkları serbest atışlardan beraberliği yakaladılar ve bitime 1 dakika kala 29-27 öne geçtiler. Son saniyeler içerisinde bir basket daha bulan rakibimiz soyunma odasına da 31-28 önde gitti.
İkinci yarıya sayılarla başlayan Siyah Beyazlılarımız, öne geçmesine rağmen çeyreğin ilk beş dakikasında üstünlüğünü koruyamadı. Son dakikalarda Mehmet Arpak ile tekrar etkili hale gelen Siyah Beyazlılarımız, üçüncü çeyreği 44-40 geride bitirdi.
Son çeyrekte rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Ekibimiz, durumu 46-46 yaparak beraberliği yakaladı. Oyunun en heyecanlı bölümü ise 35. dakikadan sonra başladı. İki takım da zaman zaman öne geçerek birbirine üstünlük kurmaya çalıştı. Rakibinin kaçırdığı pozisyonları sayıya çeviren Siyah Beyazlılarımız, son 20 saniyesine 3 sayı farkla önde girdiği karşılaşmada bitime 9 saniye kala potasında gördüğü üçlükle skor avantajını kaybetti ve normal süresi 60-60 biten karşılaşma uzatmaya gitti.
5 dakikalık ilk uzatma bölümüne sayıyla başlayan İtalyanlar, üst üste attıkları basketlerle farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Son dakikasına 67-64 Sassari üstünlüğü ile girilen karşılaşmada gülen taraf 69-64’lük skorla İtalya temsilcisi oldu.
 
İSPANYOL TAKIMI KAZANDI
A Grubu’nda oynanan günün diğer maçında ise İspanyol C.D.Fundosa Grupo, Fransız rakibi Hyeres Handi Club’ü 68-66 mağlup etti.
1.Periyot: 10-13
2.Periyot: 19-15
3.Periyot: 17-16
4.Periyot: 20-24

Diğer Haberler