HABERLER

05.05.2006

Şampiyona Başladı

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri bugün
A Grubu’nda yapılan 2 maçla başladı. Takımımız İspanya’nın C.D. Fundosa Grupo
takımına 74-54 mağlup oldu. Diğer karşılaşmada GSD Anmic Sassari, Hyeres Handi
Club’ü 71-59 yendi.

BEŞİKTAŞ: 54 - C.D.FUNDOSA GRUPO: 74
BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’ndeki karşılaşmaya her iki takım da hızlı başladı. Javier Gomez’in attığı sayıya Mehmet Arpak ile cevap veren Siyah Beyazlılarımız, Murat ve Ali’nin attığı basketlerle güçlü rakibi karşısında çabuk öne geçti. Pota altını ilk 5 dakikada domine eden ve rakibinin hücumlarını etkisiz hale getiren Takımımız, ribauntlarda da üstündü. Ancak dışarıdan sayılar üretmeye başlayan rakibimiz, Juan Gavira’nın basketleri ile 6. dakikada öne geçti. Savunmasında kapalı bir oyunu tercih eden İspanyollar, Takımımız’ın sayı bulmasını engelledi. Rakibimiz, üst üste attığı basketlerle ilk periyotu 18-9 önde bitirdi.
İkinci periyota sayı ile başlayan taraf ise Siyah Beyazlılarımız idi. İlk 3 dakika içerisinde 5 sayı kazanan Takımımız, savunmada ise istediği oyunu bir türlü oynayamadı. İçeriden ve dışarıdan sayılar kazanan rakibimiz 15. dakikada farkı 15 sayıya çıkardı (31-16). Hızlı bir oyunu tercih eden ve ikili sıkıştırmalarda oldukça başarılı gözüken İspanya temsilcisi, Juan Gavira ve Joshua Turek ikilisi ile savunmamızı geçmekte zorlanmadı. Bu iki isimin attığı 26 sayı ile 17. dakikaya 36-18 galip başlayan rakibimiz, yaptığı başarılı alan savunması ile de Ekibimiz’e sayı şansı tanımadı. Takımımız, Mehmet Arpak’ın dışarıdan kazandığı basketleriyle farkı azaltmaya çalıştı ancak ilk yarı Fundosa Grupo’nun 41-23 üstünlüğü ile sona erdi.
Rakibimiz, ikinci yarıya da hızlı start verdi. Art arda attığı sayılarla farkı iyice açan Fundosa Grupo serbest atışlarda da isabet oranı yüksek bir oyun ortaya koydu. Siyah Beyazlılarımız, üçüncü periyotun ilk 6 dakikasında 6 sayı atabilirken İspanyollar 27. dakikaya 53-29 önde giren taraf oldu. Güçlü savunması ile dikkat çeken Fundosa Grupo bu çeyreği de 59-32 galip tamamladı.
Son çeyreğe üst üste attığı 4 sayıyla başlayan Siyah Beyazlılarımız, ilk 2 dakika 30 saniyede toplam 8 sayı atarken, rakibine basket şansı vermedi ve farkı 19 sayıya indirdi. İlk sayısını 4. dakikada serbest atışdan kazanan İspanya temsilcisi karşısında Siyah Beyazlılarımız, son periyotta iyi bir oyun ortaya koydu. Bu çeyrekte özellikle dışarıdan skor üreten Siyah Beyazlılarımız, farkı 37. dakikada 16 sayıya düşürdü. Ele geçirdiği fırsatları değerlendirmekte zorlanmayan rakibimiz, son 2 dakikaya girilirken attığı basketlerle farkı tekrar açmaya başladı. 38. dakikaya 71-50 önde giren C. D. Fundosa Grupo karşılaşmayı da 74-54 kazandı.


GSD ANMIC SASSARI: 71 - HYERES HANDI CLUB: 59
1. Periyot: 15-16
2. Periyot: 13-15
3. Periyot: 17-12
4. Periyot: 26-16
 

Diğer Haberler