HABERLER

25.04.2006

Fenerbahçe:78 Beşiktaş Cola Turka:75

Bayan Basketbol Takımımız, play off final serisinin ilk maçında Caferağa Spor Salonu’nda konuk olduğu Fenerbahçe’ye 78-75 mağlup oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Siyah Beyazlılarımız, Johnson'un attığı sayılarla ilk dakikalarda öne geçti. Nevriye ile potamızda etkili olmaya çalışan Fenerbahçe,faul atışlarından kazandığı sayılarla öne geçse de hücumda rakibinden daha iyi bir oyun ortaya koyan Bayanlarımız, 7. dakikaya 2 sayı farkla önde girdi. Son dakika içerisinde yakaladığı fırsatları değerlendirmekte zorlanmayan rakibimiz ilk çeyreği 22-20 önde bitirdi.
İkinci periyota da hızlı başlayan Takımımız, Zanze ve Gardner’i pota altında etkisiz bırakarak Fenerbahçe’nin hücum gücünü düşürdü. Bu periyotta dışarıdan da Şebnem ile sayılar kazanan Takımımız, son dakikalara 33-31 önde girdi. Sarı lacivertliler ilk yarının bitimine 13 saniye kala kazandığı faul atışlarını sayıya çevirdi ve skora eşitliği getirdi (33-33). Ekibimiz adına Johnson da faul atışlarından iki sayı kazanınca, Takımımız derbide 35-33 öne geçti ve ilk devre bu skorla sona erdi.
Üçüncü periyotun ilk dakikalarında da sahanını hakimi Bayanlarımız'dı. Siyah Beyazlılarımız Roberts ve Johnson’un pota altında üst üste bulduğu sayılarla 5 sayı öne geçti. Karşılıklı basketlere sahne olan çeyrekte Takımımız, üst üste 3 hücumdan boş dönünce Fenerbahçe, önce beraberliği yakaladı ardından da öne geçti. 27. dakikaya 3 sayı farkla 49-46 önde giren Ekibimiz, Nilay Yiğit’in son saniye üçlüğüne engel olamayınca üçüncü set 50-50 beraberlikle sona erdi.
Nilay Yiğit’in ilk atakta attığı 3 sayılık atışı ile son periyota başlayan sarı lacivertliler, Zanze’nin sayısı ile farkı 5 sayıya çıkardı. Rakibimiz Gardner ve Şaziye’nin de skora yaptığı katkı ile 5 sayılık avantajı korurken, Nilay’ın 34. dakika içerisinde attığı üçlüklerle Fenerbahçe farkı 10 sayıya çıkardı. Üst üste 3 ataktan eli boş dönen Fenerbahçe karşısında Amachere Mactebene ile 6 sayı bulan Takımımız farkı 4 sayıya indirdi. Siyah Beyazlılarımız bitime 2 daika kala da Johnson ile pota altında kaydettiği sayı ile farkı 1 sayıya indirdi. Son dakika oynanırken Mactebene’nin sayısı ise Takımımız’ı 66-65 öne geçirdi. Ardından Fenerbahçe kazandığı faul atışlarından birini sayıya çevirince skora yeniden denge geldi. 
Maçın bitmesine 14.50 saniye kala skorbordun bozulmasıyla oyun dururken skorbordun düzelmesiyle birlikte oyun tekrar başladı. Şebnem Kimyacıoğlu’nun 3 sayı denemesi sonuç vermeyince karşılaşma uzatmaya gitti (66-66).
Nevriye ile uzatma dakikalarında ilk sayısını kaydeden Fenerbahçe, White ile de faul atışlarını sayıya çevirdi ve 4 sayı öne geçti. Rakibimiz, son 2 dakikaya 74-70 önde girerken, Siyah Beyazlılarımız geliştirdiği ataklardan eli boş döndü ve Fenerbahçe, karşılaşmayı 78-75 kazandı.
Bu sonucun ardından Ekibimiz final serisinde 1-0 geriye düştü. Serinin ikinci maçı Perşembe günü Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak.

Diğer Haberler