HABERLER

03.01.2006

Portekiz’de Zorlu Sınav

ULEB Cup’ta bir üst tura yükselmek için mücadele eden Erkek Basketbol Takımımız, bugün (3 Ocak) saat 23:00’te (TSİ) Portekiz temsilcisi Queluz Sintra’ya konuk olacak.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanan ilk maçı 79-67 kazanan Ekibimiz, yarın oynayacağı karşılaşmayı kazandığı takdirde gruptan çıkma şansını sürdürecek. Bu akşam grubumuzda Spirou Charleroi ile FMP Zeleznik arasında Belçika’da oynanacak karşılaşma da büyük önem taşıyor. Puan cetvelinde ikinci sırada yer alan Zeleznik’in bu maçı kazanması Takımımız’ın işini kolaylaştıracak.
Puan sıralamasında ilk 4’e giren ekiplerin bir üst tura yükseleceği göz önüne alındığında, 9 puanla 5. sırada yer alan Ekibimiz, büyük bir olasılıkla 10 puanla 4. sırada bulunan Spirou Charleroi ile ilk 4'e girme mücadelesi verecek. 10 Ocak’ta Belçika temsilcisi Spirou’yu Akatlar’da ağırlayacak olan Takımımız, Queluz Sintra maçının ardından bu karşılaşmayı da kazanırsa, ilk dörde girme yolunda önemli bir adım atacak. ULEB Cup C Grubu’nda son maçımızı ise 7 maçta 7 galibiyet elde eden ve gruptan çıkmayı garantileyen Unics Kazan ile 17 Ocak’ta deplasmanda oynayacağız.
Son 3 maçını da kazanarak üst tura yükselmeyi hedefleyen Takımımız, önceki gün son idmanını İstanbul’da yaptıktan sonra, dün akşam saatlerinde Portekiz’e gitti.
Queluz Sintra ekibi Avrupa’da oldukça başarısız. C Grubu’nda oynadığı 7 maçtan da mağlup ayrılan Portekiz takımı, 7 puanla grubumuzun son sırasında yer alıyor.
Takımımız, Avrupa arenasında rakiplerine 511 sayı atarken, potasında ise 524 sayı gördü. Portekiz liginde 5. sırada bulunan rakibimiz ise attığı 489 sayıya karşılık 630 sayı yedi. Ligde oynadığı son karşılaşmasında Ovarense’ye konuk olan Queluz Sintra, rakibine 78-72 mağlup oldu.
 

Diğer Haberler