HABERLER

30.12.2005

Kulübümüz’den Açıklama

Bugün Yeni Şafak Gazetesi’nde Turgut Koloğlugil imzası ile yayınlanan haber-yorumda yapılan mesnetsiz, hayal ürünü iddialara Kulübümüz’ün yanıtı:

Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, şeffaflık ilkemiz gereğince her konuyu Kulübümüz üst organlarının toplantılarında kamuoyuna açıklamaktayız.
Son olarak 17 Aralık 2005 tarihinde yapılan Olağan Divan Kurulu toplantısında da Kulübümüz’ün borcunun 54.353.330 YTL, dolar paritesi üzerinden de 40 milyon dolar olduğunu kamuoyunun bilgisine sunduk.
Durum böyle iken; afaki ve sathi duygularla Beşiktaş’ın borcunun 100 milyon dolar olduğunu iddia eden Turgut Koloğlugil, Kulübümüz’ün Galatasaray Spor Kulübü’nden daha kötü bir krizin içinde olduğunu yazmıştır.
Beşiktaş’ın, basından açıklandığı kadarıyla futbolcularına ödediği çekleri bile karşılıksız çıkan Galatasaray Spor Kulübü’nden daha kötü bir krizin içinde olduğunun iddia edilmesi, gerçekçi bir yaklaşım olmadığı gibi, art niyetli bir bakış açısıdır.
Koloğlugil’in bu mesnetsiz iddiası bile yazısının tamamen hayal ürünü olduğunun kanıtıdır.
Koloğlugil, aynı senaryosunda BJK Denetleme Kurulu eski Başkanı Uğur Büyükbalkan’ın  yaptığı incelemeler sonrasında, ‘Açıklanan borç doğru değildir’ diyerek istifa ettiğini ve bu istifanın Camia’da ‘Büyük kriz kapıya dayandı’ şeklinde yorumlandığını iddia etmiştir.
Oysa ki, Uğur Büyükbalkan istifasından bir hafta önce, 22 Aralık 2005 tarihinde ismi ve imzası ile yaptığı açıklamada, ‘17.12.2005 tarihinde Divan Kurulu tarafından yapılan gündemli toplantı sonrasında bazı basın organlarında Kulübün borçları hakkında yapılan çelişkili açıklamalar, Denetleme Kurulumuzu da üzmüştür.
Denetleme Kurulu olarak Divan Kurulu toplantısında yaptığımız açıklamada; BJK derneğinin 30.09.2005 tarihli mizanlarına, BJK Futbol Yatırımları A.Ş’nin de 31.08.2005 tarih itibari ile Bağımsız Denetim tarafından incelenmiş ve SPK’ya gönderilip İMKB’nin resmi internet sitesi yolu ile kamunun bilgisine sunulan Bilanço ve Mali Tabloların Aktif ve Pasifinde yer alan bilgiler Divan üyelerinin bilgilerine arz edilmiştir.
Konuşmamda; ‘Muhasebe tekniği gereği bilançonun pasifinde (borçlarında) yer alan -Alınan Avanslar- tutarının göğüs ve sponsorluk anlaşmaları olduğunu, anlaşma bozulmadıkça geri ödemesinin zorunlu olmadığını, Yönetim Kurulu da bu rakamın yayın ve reklam gelirlerinden alınan avanslar olduğunu, bunun ödenmeyeceğini ve borç olarak gözükmemesi gerektiğini söylüyor.
Muhasebe tekniği olarak gözüken bu borçlardan, bu rakam düşülürse, Yönetim Kurulu’nun söylediği borç ortaya çıkıyor’ şeklinde açıklama yapılmıştır.
Bu konuda açıklamalarımızın detayının, Divan Kurulu toplantısı kayıt ve tutanaklarında mevcut olduğu kanısındayım.
Ayrıca, Milliyet Gazetesi 18.12.2005 tarihindeki konu ile ilgili yazıda konuşmamı teyit etmektedir’  demiştir.
Durum böyle iken; Uğur Büyükbalkan’ın açıklanan borcun doğru olmadığı gerekçesiyle istifa ettiği iddiası da, Turgut Koloğlugil’in Yönetim Kurulumuz’u hedef göstermek adına maksatlı oluşturduğu senaryonun bir parçası olmaktan öteye gitmemektedir.
Asılsız iddiaları bununla da kalmayan Koloğlugil, Kulübümüz’ün yaklaşık 10-15 yıldır gündeminde olan, Beşiktaş’ın geleceği kabul edilen Fulya Süleyman Seba Projesi'ni hayata geçiren Yönetim Kurulumuz’a, bu proje ile ilgili de insafsız saldırılarda bulunmuştur.
Koloğlugil, Yönetim Kurulumuz’un gecesini gündüzüne katarak Beşiktaş için böylesine önemli bir projeyi hayata geçirdiği gerçeğini de görmezden gelerek, maksatlı tavrını bir kere daha gözler önüne sermiştir.
BJK Yönetim Kurulu’na muhalif olan, bunu her fırsatta beyan eden bir BJK Genel Kurul üyemizin sürekli olarak bürosunda bulunan Turgut Koloğlugil, bu tarz hayali yorumlarla mesleğinin sorumluluklarını yerine getirmeyip, kişisel hırs ve çıkarlarını ön planda tutmaktadır.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,
BEŞİKTAŞ JK

Diğer Haberler