HABERLER

26.12.2005

Beşiktaş:73 Çankaya Üni. Arı Koleji:63

Bayan Basketbol Takımımız, ilk yarının son maçında BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde konuk ettiği Çankaya Üniversitesi Arı Koleji’ni  73-63 mağlup etti.

Karşılaşmaya tutuk başlayan Bayanlarımız, ilk dakikalarda skor üretmekten uzaktı. Bu dakikalarda Johnson ile sayı bulan Siyah Beyazlılarımız, karşılaşmanın üçüncü dakikasında ilk defa öne geçti (6-5). Johnson ve Roberts ile farkı açmaya çalışan Ekibimiz, 8. dakikaya 18-12 önde girdi. Takımımız, ilk periyotu da 20-16 önde tamamladı.
İkinci periyota hızlı başlayan taraf ise Siyah Beyazlılarımız’dı. Yasemin Horasan ve Johnson’un etkili oyunuyla rakip potada sayı bulmakta zorlanmayan Ekibimiz’in, pota altında yaptığı hataları Alvine Mendeng ile sayıya çeviren Başkent temsilcisi bir ara durumu 24-24 yaptı. Savunmasında yaptığı hataları azaltan Takımımız, son üç dakikaya kadar rakibinin sayı bulmasını engelledi ve durumu 34-24 yaparak farkı 10 sayıya çıkardı. Ekibimiz, bu periyotta 14 sayı atabilen rakibi karşısında devreyi 38-30 önde bitirdi.
İkinci yarıda ilk yarıya oranla daha etkili bir oyun ortaya koyan Bayanlarımız, pota altında ve savunmada daha derli toplu bir görüntü ortaya koydu. Rakibi karşısında savunma ve hücum ribauntlarını almakta zorlanmayan Ekibimiz, üçüncü periyotta da Yasemin ve Johnson ikilisi ile rakip potada etkili oldu. Dış şutlarda da başarılı olan Takımımız, bu periyotu 53-42 galip tamamladı.
Son periyotta zaman zaman tutuk bir görüntü sergileyen Bayanlarımız, Vaida Zagurskyte ve Alvine Mendeng ile farkı azaltma çabasında olan rakibi karşısında savunma hatalarını tekrarladı. Ancak Ekibimiz, Yasemin Horasan, Johnson ve Müjde Yüksel ile etkili olduğu karşılaşmayı 73-63 kazanarak ligin ilk devresini galibiyetle tamamladı.

Diğer Haberler