HABERLER

26.12.2005

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

BJK Divan Kurulu’nun 2005 yılı 4. Olağan Toplantısı, Ceylan İntercontinental Oteli’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Divan Kurulu Başkanımız Şeref Nasır, açılış konuşmasını yaptı. Beşiktaşımız’ın 103 yıllık bir tarihi olduğunu belirten Nasır, Beşiktaş’ın eğitime verdiği destekten gurur duyduğunu belirterek Ardahan’da ve Şırnak’ta okullar açıldığını söyledi. Şeref Nasır, Şırnak Beşiktaş Köyü'nde açılışı yapılan okula araç ve gereç yardımı yapan Alt Yapı Komitemiz'e teşekkür etti.
Divan Başkanlık Kurulu ve Denetleme Kurulu faaliyetlerinin arzının ardından Yönetim Kurulu çalışmalarını açıklamak için Genel Sekreterimiz Kenan Öner kürsüye çıktı. Öner, konuşmasında şunları söyledi:
“Bilindiği gibi Futbol Takımımız, ligin 16. haftasında 4. sırada bulunmaktadır. Kasım ayında Teknik Direktörümüz Jean Tigana ile anlaştık. Futbol oynadığı dönemlerde yıldız bir isim olan Tigana, bundan böyle Beşiktaşımız’ın hizmetindedir. Tigana geldikten sonra Takımımız’da gözle görülür bir değişiklik oldu. Şu anda en büyük hedefimiz olan Türkiye Kupası’nı kazanmak için büyük bir hazırlık var.
PAF Takımımız, ligde 2. sırada bulunmaktadır. B Takımımız, ligin bitimine haftalar kala Şampiyonluğunu ilan etti. Erkek Basketbol Takımımız, ligde 2. sırada yoluna devam etmektedir ve Avrupa Kupaları'nda bir üst tura çıkmak için mücadele etmektedir. Bayan Basketbol Takımımız, Bayanlar Ligi’nde 2. sırada bulunuyor. Avrupa Kupaları’nda bir üst tura çıkan Bayanlarımız, bu sezon Avrupa’da namağlup ünvanına sahip iki takımdan birisi olarak Şampiyonluk mücadelesi veriyor.
Geçtiğimiz sezonu namağlup lig Şampiyonu olarak 3 kupa ile tamamlayan Hentbol Takımımız, bu sezon da başarılı grafiğini sürdürmektedir. Bayan Voleybol Takımımız, namağlup bir şekilde ligde lider bulunmakta ve Avrupa’da da 8 takım arasında Şampiyonluk mücadelesi vermektedir. Erkek Voleybol Takımımız, ligde 4. sırada yer almakta ve üst sıralara yükselme mücadelesi vermektedir. Genç Bayan Voleybol Takımımız da liginde lider durumdadır. Bedensel Engellilerimiz, kendilerine verdiğimiz desteği boşa çıkarmamışlar ve liglerinde ilk sırada yer almaktadırlar. Atletizm Takımımız, Kasım ayında yapılan seçmelerde Milli Takımımız'a 5 sporcumuzu göndermiştir.
Tesislerimizden Fulya sentetik çimle kaplanmştır ve 24 saat kullanılabilir hale gelmiştir. Akatlar’da fitness salonu 8 ay sonra kullanıma hazır hale gelecektir. Akatlar, spor ve kültür kompleksi olmuştur. Akatlar'da bugüne kadar 9 ayrı organizasyon yapılmış ve 200 bin Dolar getirisi olmuştur. BJK İnönü Stadı ise daha fazla gelir getirecek. Yeni açık tribünün önünde bulunan alanda amfi tiyatro olarak çeşitli organizasyonlar yapılacaktır”
Kenan Öner’den sonra söz alan Futbol Alt Yapı Komitesi Başkanımız Sinan Vardar ise Alt Yapı ile ilgili bilgiler verdi. Vardar konuşmasında şu noktalara değindi:
“Alt Yapı olarak BEFAM’ı başlattık ve 50 bin futbolcu izledik. Türkiye’de iki adet minik takımı bulunan tek takım Beşiktaş’tır. Biz geldiğimiz zaman Milli Takımlar'da 4 oyuncumuz forma giyiyordu; ancak bu dönemde 17 futbolcumuz Milli Takımlar'da. Kocaelispor’a kiralık olarak verdiğimiz İbrahim’i herkes dikkatle izlesin. PAF Takımımız geçtiğimiz hafta 10 yıldır yenilmeyen Galatasaray’ı  deplasmanda 2-0 yendi. Alt Yapımız'a çok önem veriyoruz ve hiçbir şeyden kaçınmıyoruz. Türkiye’de 65 ilde Beşiktaş Futbol Okulu açacağız. Teknik Direktörümüz Tigana da alt yapıya büyük önem veriyor. Geçtiğimiz hafta B Genç Takımımız'ın maçını izledi, bol bol not aldı. Devre arası kampına 2-3 futbolcu götürecek. Gordon Milne ise alt yapı ile üst yapıyı koordine edecek. İşi bilenlere verdik. Bundan sonra bütün branşlarımızda profesyonel kadrolar görev yapacak”
Divan Kurulu Toplantısı dileklerin ardından sona erdi.


Diğer Haberler