HABERLER

12.05.2005

Rıza Çalımbay’dan Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay düzenlediği basın toplantısında, “İster alt yapıdan olsun, ister başka takımlardan olsun öncelikli amacımız Beşiktaş’a yararlı olacak oyuncuları bulmak ve yetiştirmektir” dedi. 

BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki haftalık rutin basın toplantısında gazetecilerin İstanbulspor maçı ile ilgili görüşlerini sorduğu Rıza Çalımbay, “Sadece İstanbulspor maçı değil, kalan 3 maçımız da bizim için çok zor ve çok önemli. Hedefimiz mücadelelerin hepsinden galibiyetle ayrılmak” dedi.
Bir gazetecinin, büyük hedeflerle yola çıktığı değerlendirmesi üzerine Çalımbay, “Tabii ki hedefimizi büyük koyacağız. Çünkü Beşiktaş büyük bir takım ve her zaman hedefleri de büyük olmuştur, olacaktır. Bizim de amacımız hem Türkiye liginde, hem de Avrupa kupalarında başarılı olmaktır” cevabını verdi.
Bugün bir gazetede Sergen Yalçın ile aralarında geçmiş gibi gösterilen bir diyalogun hatırlatılması üzerine Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, bu haberi yalanlayarak şunları söyledi:
“Bu haber kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ben sadece Sergen ile değil, hiçbir oyuncumla böyle bir diyaloga girmedim, girmemde. Ayrıca Sergen’den de çok memnunum.”
Çalımbay gazetecilerin transfer çalışmalarıyla ilgili sorularına, “Önümüzdeki haftadan itibaren hem Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören, hem de Asbaşkanımız Sayın Kıvanç Oktay ile biraraya gelerek transferde izleyeceğimiz yolu belirleyeceğiz. Transfer etmeyi düşündüğümüz futbolcular kesinlikle elimizdeki oyunculardan iyi olmalıdır. Zaten biz de çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Amacımız transferde hata yapmamak” yanıtını verdi.
Kadroda bulunan 3 kaleciden de memnun olduğunu belirten Çalımbay, “Hangisine görev verirsem, görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar ve hepsi de Beşiktaş’a layık kaleciler” dedi.
Rıza Çalımbay en büyük amacının Beşiktaş’a oyuncu kazandırmak olduğunu vurgulayarak, “İster alt yapıdan olsun, ister başka takımlardan olsun öncelikli amacımız Beşiktaş’a yararlı olacak oyuncuları bulmak ve yetiştirmektir” dedi. 

Diğer Haberler