HABERLER

12.05.2005

Beşiktaş:91 Tuborg:85

Erkek Basketbol Takımımız play-off 1. tur ilk maçında BJK Akatlar Spor ve
Kültür Kompleksi'nde 97-77 yendiği Tuborg'u, yine Akatlar'da oynanan 2. maçta da
91-85'lik skorla devirerek seride 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Mücadeleye taraftarlarımızın tezahüratları başlayan Takımımız 4. dakikayı 6-5 önde geçti. Karşılaşmanın hemen başında Ratko Varda'nın, Khalid El-Amin ile çarpışarak sakatlanması ve bir süre oyun dışında kalmasının ardından Tuborg potamızda etkili olarak öne geçme şansını bulurken, Varda'nın yeniden oyuna girmesi İzmir temsilcisinin hızını kesti. Ratko Varda hem dış atışlar hem de pota altında müthiş bir performans sergilerken ilk periyot 16-16 berabere tamamlandı.  
2. periyoda ise çok hızlı giren Ekibimiz, Ratko Varda'ya Nedim Yücel ve Bekir Yarangüme'nin de eşlik etmesi ile 13. dakikada 9 sayılık farkı yakalayarak skoru 29-20 yaptı. İlk devrenin kalan kısmında da hücumdaki etkinliğini devam ettirerek yüksek tempoda oynayan Siyah Beyazlılarımız, son bölümlerde kendi potasında sayılar görse de 20 dakika sonunda soyunma odasına 42-41'lik üstünlükle gitti.
Maçın 2. devresine konuk takım Tuborg isabetli dış atışlarla başlarken, etkili oyununu sürdüren Ratko Varda pota altından, Haluk Yıldırım ise 3 sayılık basketlerle İzmir ekibine karşılık verdi. Siyah Beyazlılarımız 25. dakikayı 54-51 önde geçerken, Khalid El-Amin'in de skora katkısı ile 27. dakikada fark bir anda 10 sayıya çıktı(61-51). Periyodun kalan bölümünde de üstünlüğünü sürdüren Takımımız, 3. çeyreği de 66-60 önde geçti.
Mücadelenin son bölümünde yine Tuborg'a öne geçme fırsatı vermeyen Ekibimiz, rakip potada özellikle Ratko Varda ile üst üste sayılar bulmaya devam ederek bitime 3 dakika kala skoru 77-70'e getirdi. Serinin 2. maçında baştan sona önde sürdürdüğü mücadelenin son anlarını rahat bir tempoda geçiren Takımımız salondan 91-85 galip ayrılarak, ilk maçta da 97-77 yendiği rakibi karşısında seride 2-0 üstünlüğü yakaladı.
Serinin bundan sonraki 2 maçı İzmir'de oynanacak ve Takımımız bu karşılaşmalardan birini kazandığı takdirde yarı finale yükselecek.

Diğer Haberler