HABERLER

12.02.2002

Halka açılıyoruz

Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’nin halka arzı 14-15 Şubat 2002’de gerçekleşecek.

Detaylı bilgi için www.isyatirim.com.tr adresine tıklayınız. 1903 yılında kuruluşundan bu yana 11 Lig Kupası, 5 Türkiye Kupası ve 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götüren Türkiye’nin en köklü spor kulübü Beşiktaş, halka açılıyor.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin (BJK) Profesyonel Futbol Şubesi’nin bütün gelir ve giderlerini devralan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin %15’i, İş Yatırım’ın liderliğinde geniş katılımlı bir konsorsiyum aracılığıyla halka arz ediliyor.
%70’i yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcılara, %20’si yurtdışı kurumsal yatırımcılara ve %10’u BJK Kongre üyelerine tahsis edilen hisse senetlerinin halka arz fiyatı 57.500.-TL., halka arz tarihleri ise 14-15 Şubat 2002 olarak belirlendi. Türkiye’de futbol endüstrisinin oluşması yolunda en önemli adımlardan biri kabul edilen Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’nin halka arzı, SPK tarafından Kurul Kaydı’na alınarak start aldı.
Buna göre Beşiktaş A Futbol Takımı’nın tüm gelir ve gider kalemlerini BJK Derneği’nden devralan Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin nakit olarak artırılacak 326,5 milyar liralık sermayesini temsil edecek hisse senetleri, İş Yatırım liderliğindeki 23 üyeden oluşan konsorsiyum aracılığıyla halka arz edilecek. 14-15 Şubat 2002 tarihlerinde gerçekleşecek halka arza katılmak isteyen kurumsal ve bireysel yatırımcılar, konsorsiyum lideri ve üyelerinin Genel Müdürlük ve şubelerine başvurabilecekleri gibi, taleplerini yurt çapındaki tüm Türkiye İş Bankası şubelerinden, bankamatiklerinden, NetMatiklerinden, Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin 444 0 202 nolu interaktif telefonundan ve www.isyatirim.com.tr adresinde İnternet’ten girebilecekler.
Halka arzla ilgili temel veriler:
Halka arz yöntemi : Sermaye artırımı
Satılacak hisse adedi : 326,500,000
Halka Arz Fiyatı : 57.500.-TL
Halka Arz Tarihleri : 14-15 Şubat 2002
Halka arza aracılık edecek konsorsiyum şu üyelerden oluşuyor:
İŞ Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde; Alfa Menkul Değerler A.Ş., Ata Online Menkul Kıymetler A.Ş., Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Camiş Menkul Değerler A.Ş., Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Evgin Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Global Menkul Değerler A.Ş., Kent Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Park-Raymond James Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Kalkınma Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Nurol Menkul Kıymetler A.Ş., Oyak Yatırım ve Menkul Değerler A.Ş., Riva Menkul Değerler A.Ş., Sınai Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Strateji Menkul Değerler A.Ş., Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Tacirler Menkul Değerler A.Ş., TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Tekfen Menkul Kıymetler A.Ş., Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. Şirket ile ilgili detaylı bilgiler :
Şirketleşme ile ilgili adımlarını ilk olarak Temmuz 1995’te atan BJK, marka ve logosunun kullanım haklarını, yeni kurduğu Beşiktaş Jimnastik Kulübü Spor Malzemeleri Spor Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devretmiştir. Bu şirketin ismi, 2001 yılında Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak değiştirilmiştir. BJK ve Şirket arasında imzalanan Lisans Sözleşmesi’ne göre, Şirketin faaliyet alanı, planlanan halka arzı takiben profesyonel futbol şubesinin bütün gelir ve giderlerini içine alacak şekilde genişletilecektir.
Böylece, hem Beşiktaş taraftarları, hem de yüksek getiri elde etmek isteyen yatırımcılara yönelik olarak arz edilecek olan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., şu gelirlere sahip olacaktır:
  • TV Yayın Gelirleri
  • İnönü Stadı Gişe Gelirleri
  • Şampiyonlar Ligi Gelirleri
  • Stat İçi ve Dışı Reklam Gelirleri
  • Sponsorluk Gelirleri
  • Logolu Ürün Satışı Gelirleri
  • Transfer Gelirleri
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., bu yapısı ile, aşağıdaki nedenlerden dolayı İ.M.K.B.’de işlem gören pekçok şirketten daha avantajlı konumdadır:
  • TV yayın hakları ve reklam gelirleri gibi, takımın saha içi başarısı ile doğrudan ilişkisi olmayan ve uzun vadeli anlaşmalarla sabitlenmiş gelir kaynakları,
  • Sadık taraftar kitlesi,
  • Güçlü ve büyük potansiyele sahip marka değeri,
  • Borçsuz mali yapısı,
  • Kurumlar vergisi muafiyeti.

Diğer Haberler