HABERLER

11.11.2001

Önce Beşiktaş vardı

Beşiktaş, yine bir ilki gerçekleştirdi ve müzeye sahip ilk kulüp oldu.

Grup Siyah-Beyaz tarafından BJK İnönü Stadı altında yaptırılan müze, bugün düzenlenen bir törenle hizmete girdi.
Açılış törenine, Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Başkanımız Serdar Bilgili, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Vedat Bayram, Kulübümüz’ün yöneticileri ve futbolcular katıldı.
Bakan Fikret Ünlü, açılışta yaptığı konuşmada, spor teşkilatı mensubu olarak müzeden çok etkilendiğini ve büyük gurur duyduğunu belirterek, “Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nü candan kutluyorum. Tarihi belgeleri, tarihi hizmetleri gelecek nesillere aktarmak için bir görüş açısı, bir fikir yürütmek gerekiyor. Beşiktaş da bunu gerçekleştirerek büyük bir hizmette bulunmuştur” diye konuştu.
İnsanlığın her aşamasında, toplumların ve insanların üstünlüklerinin sürekli sporcu ve atlet heykelleriyle ileriki kuşaklara taşındığını vurgulayan Ünlü, “Bu müze çağlar boyu Beşiktaşlılara ve spor camiasına armağan olarak kalacaktır. 100 yıllık bir şanlı tarihi, gelecek kuşaklara çok güzel bir mekanda aktardıkları için başta Beşiktaş kulübü Başkanı Serdar Bilgili ve tüm hizmeti geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bilgili: “Beşiktaş’a hizmet edenler unutulmaz”
Başkanımız Serdar Bilgili ise BJK Müzesi’nin açılışının gururunu yaşadıklarını bildirdi. Bilgili, “Şanlı tarihi, şanlı mekanda Beşiktaş camiasının mabedi olan BJK İnönü Stadı’nda açtık. Müze inşaatı 5 ayda bitirildi. Müzeninyapımını üstlenen Grup Siyah-Beyaz’a teşekkür ediyoruz. Beşiktaş camiasında hizmetler unutulmuyor, unutulmaz ve tarihimize altın harflerle yazılır” dedi.
Bilgili, elinde Beşiktaş ile ilgili eski belgeler ve dökümanlar olanların, bunları müzeye vermelerini de istedi.
İstanbul Valisi Erol Çakır da “Beşiktaşlı olmanın bir ayrıcalık teşkil ettiğini herkes biliyor. Beşiktaşlılar sporun toplumun en büyük eğitim ve sağlık aracı olduğunu bilirler. Önce Beşiktaş vardı, şimdi de sonra da Beşiktaş hep olacak” dedi.
Valinin konuşmasının ardından bakan Ünlü, Çakır’ın Beşiktaşlı olduğunu bildikleri için daha da coşsun diye konuşmasını sona bıraktıklarını söyledi ve, “Yalnız şu unutulmasın, benim eşim de Beşiktaş’ın kongre üyesidir” dedi.
Daha sonra müzenin oluşumunda katkıları bulunanlara plaket verildi. Müzede, Beşiktaş’ın kazandığı kupalar, eski resimler, kramponlar, formalar ve dökümanlar yer alıyor.

Diğer Haberler