HABERLER

10.11.2001

Divan´da gerginlik

Kulübümüzün Olağan Divan Kurulu Toplantısı bugün yapıldı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda gergin anlar yaşandı. Ceylan Intercontinental Otel’de yapılan toplantıda söz alan divan kurulu üyesi Yıldır Önen’in, denetleme kurulu raporuyla yönetim kurulu faaliyet raporunun aynı olduğunu belirtmesi ve “Hüsnü Güreli, kürsüde bilançoyu açıklarken bir ayağını havaya kaldırmıştı” diyerek, Güreli’nin yalan söylediğini ima etmesi üzerine salon bir anda karıştı. BİLGİLİ TERK ETTİ
Başkanımız Serdar Bilgili, Genel Sekreterimiz Hüsnü Güreli ve yönetim kurulu üyelerimiz, bunun üzerine ayağa kalkarak Önen’e tepki gösterdi. Oldukça sinirlenen başkan Bilgili, “Ayıptır” diyerek salonu terk etti ve otelden de kısa süre sonra ayrıldı. GÜRELİ’NİN ÜZÜNTÜSÜ
Daha sonra söz alan Hüsnü Güreli, “Ateşten gömlek giydik. Borcu düşürdük. Herhalde bu bazılarının hoşuna gitmiyor” dedi.
Güreli, yanlış ve talihsiz bir beyanı duyduğu için çok üzüldüğünü belirterek, “Beşiktaş’a 10 yıldır hizmet ediyorum. Beşiktaş’ın bilançosu dürüst ve açıktır. Eğer bir kişi gelip bu bilançodaki rakamların yanlış olduğunu kanıtlasın, diplomamı hemen yırtarım” diye konuştu.
Çalışmasının büyük bir bölümünü Beşiktaş’a ayırdığını ifade eden Güreli, “Çaykur Rizespor maçı sonrası eve gittiğimde rahatsızlandım. Ayaklarım 2 saat boyunca kısmi felç oldu. Ben böylesine mesaimi ve sağlığımı harcayacağım, biri gelecek ‘Konuşurken ayağını kaldırdı’ diyecek. Böyle olmaz” diye konuştu. MALİ PORTRE
Divan Kurulu Toplantısı’nda ayrıca, Beşiktaş’ın 2004 yılına dek 81 trilyon 66 milyar 167 milyon 822 bin 872 lira alacağı bulunduğu, 48 trilyon 684 milyar 825 milyon 735 bin 320 lira da borcu olduğu ifade edildi. GÜRELİ: “FEVZİ’YE DESTEK VERİYORUZ”
Yönetim kurulunun faaliyet raporunu okuyan kulüp genel sekreteri Hüsnü Güreli, sorunlu günler yaşayan kaleci Fevzi’ye her türlü desteği vereceklerini söyledi. Güreli, Fevzi’nin kendilerine gelerek, ailevi sorunlar yaşadığını söylediğini vurgulayarak, “Yönetim kurulu olarak sonuna kadar Fevzi’nin yanıda yer alıp, gerekli yardımı yapacağız” dedi. BELGİN’İN MİRASI Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden, vefat eden Şevket Belgin’in mirasının 8 Kasım’da açıldığını da belirten Güreli, Belgin’in Çiftehavuzlar’daki evinin satışından gelecek paranın bir bölümünü ve bankalarda bulunan nakit parayı kendi adına bir tesis yapılmak koşuluyla Beşiktaş Kulübü’ne bıraktığını açıkladı. DÜREN’DEN TEPKİ
Beşiktaş Kulübü İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, olağan divan kurulu toplantısında yönetimi yalancılıkla itham eden Yıldır Önen’e sert tepki gösterdi.
Mete Düren, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Beşiktaş yönetimini yalancılıkla suçlamak, kimsenin haddi değildir” dedi. Tartışmanın bile bir usulü olduğunu belirten Düren, “Maalesef toplantıda bu usule bile uyulmadı. Aynı zamanda divan kurulu yönetiminde yer alan bir kişinin yaptığı açıklamalara da divan kurulu yönetimi sessiz kaldı. Bence bu kişi o kürsüde konuşturulmamalıydı” diye konuştu.
Divan kurulu yönetiminin uzun süredir yönetim kurulundan görüşme talebinde bulunduğunu, ancak yoğun işleri nedeniyle bu görüşmenin gerçekleşmediğini vurgulayan Düren, “Sanırım böyle bir görüşmenin gerçekleşmemesi, divan kurulu yönetimini değişik düşüncelere sevk etmiş. Biz bu konuşmayı yapan kişi hakkında divan kuruluna gerekli girişimde bulunacağız” diye konuştu.
Bir basın mensubunun, “İhraç isteminde mi bulunacaksınız?” sorusuna Düren, “Bizim öyle bir yetkimiz yok. Divan kurulunda görüşülür ve gerekirse genel kurul bunu gerçekleştirir” yanıtını verdi.

Diğer Haberler