HABERLER

20.10.2001

BJK&GS’nin dev buluşması

İki İstanbul takımı arasında 77 yıldır süren rekabette 304. buluşma yarın gerçekleşecek.

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, yarın (21.10.2001) yapacakları Birinci Süper Futbol Ligi maçıyla birlikte 304. kez karşı karşıya gelecek.
Taksim Stadı’nda, 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş’ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 77 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 303 maçın 105’ini Galatasaray, 96’sını ise Beşiktaş kazanırken, 102 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-Kırmızılılar’ın toplam 430 golüne, Siyah-Beyazlılar 408 golle karşılık verdi.
Beşiktaş ile Galatasaray, 84 kez Birinci Lig, 15 kez Türkiye Kupası, 6 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası, 35 kez TSYD Kupası, 47 kez İstanbul Amatör Ligi, 16 kez İstanbul Profesyonel Ligi, 20 kez Milli Küme, 6 kez İstanbul Şilt Kupası, 4 kez Federasyon Kupası, 4 kez Donanma Kupası, 1 kez Atatürk Kupası ve 65 kez de özel maçlarda karşılaştılar.
Sahamızda 5 sezondur kaybetmiyoruz
BJK İnönü Stadı’nda yapılan toplam maçlarda ezeli rakibine karşı üstünlük kuran Galatasaray, son yıllarda Dolmabahçe’de yapılan lig maçlarında ise galibiyete hasret kaldı.
Beşiktaş’a karşı ligde BJK İnönü Stadı’ndaki son galibiyetini 11 Mayıs 1996’da 2-1’lik skorla alan Sarı-Kırmızılı ekip, daha sonra aynı statta yapılan 5 lig maçında galip gelemedi.
Beşiktaş, son 5 sezonda BJK İnönü Stadı’nda yaptığı lig maçlarında 2 galibiyet alırken, 3 maç berabere sonuçlandı.
9’ar oyuncu ilk kez karşılaşacak
Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın yapılacak derbi maçta, 2 ekipte de 9’ar oyuncu ilk kez birbirlerine karşı bu heyecanı yaşayacak.
Galatasaray’da, teknik direktör Mircea Lucescu’nun görev vermesi durumunda Mondragon, Ümit Karan, Berkant, Perez, Ayhan, Victoria, Horvarth, Fleurquin ve Spehar ilk kez Beşiktaş’a karşı forma giyecek.
Beşiktaş’ta ise yeni transferler Baya, Ronaldo, Tümer, İlhan Mansız, Stavrum, Ahmet Yıldırım, Mehmet, Necat ve Veit, teknik direktör Christoph Daum’un şans tanıması durumunda Galatasaray’a karşı ilk kez mücadele edecek.
Ezeli rakiplerin sezon öncesinde takas yoluyla birbirlerinden transfer edilen futbolcular da ayrı bir heyecan yaşayacaklar. Galatasaray’da Ayhan, Beşiktaş’ta ise Ahmet Yıldırım ve Mehmet, eski takımlarına karşı teknik heyetler görev verirse forma giyecekler.
BJK İnönü Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak ve Digitürk Lig TV’den naklen yayınlanacak karşılaşmayı, hakem Muhittin Boşat yönetecek.

Diğer Haberler