HABERLER

31.08.2001

Tepkisiz kalmayacağız

Basında kulübümüzle ilgili çıkan gerçek dışı haberlere karşı Yönetim Kurulumuz’un yaptığı açıklama..

Spor Basınının Değerli Üyeleri;
Beşiktaş Jimnastik Kulübü, tüm organlarıyla basın özgürlüğüne saygı duyan ve spor basınının çalışma zorluklarını idrak etmiş bir kurumdur.
Spor basını içinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nü takip eden, camianın en mahrem anlarında dahi içinde bulunarak adeta ailenin birer ferdi gibi kabul gören birçok spor muhabiri ile bugüne kadar karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bir ilişki yürütülmektedir.
BJK, önyargısız, tarafsız, kişi ve kuruluşların etkisinde kalmadan, iyi niyetle yapılmış yorum ve eleştirileri daima saygı ile karşılamıştır.
Ancak, kişileri hedef alan, kamuoyunu olmamış olayları olmuş gibi göstererek yönlendirmeye çalışan ve bu şekilde spor haberciliğinin etik boyutunu yaraladığı gibi, Beşiktaş ailesine de zarar veren bireylere karşı BJK, eskiden olduğu gibi bugün de tepkisini göstermekte kararlıdır.
Bu sebeple, 31 Ağustos 2001 tarihli Fanatik Gazetesi’nde yayımlanan köşe yazısının altında imzası bulunan muhabir Orhan Yıldırım’ın bundan böyle BJK Tesisleri’ne, antrenman sahalarına, yolculuklarına alınmayacağı, oyuncu ve teknik heyetle röportajlarına izin verilmeyeceği hususunda karar alınmıştır.
Aynı şahsın önceki yıllarda da benzer davranışları karşısında benzer tepkiler görmüş olmasına rağmen tavrını sürdürmekte ısrar etmesini spor basınının değerli üyelerinin yorumuna bırakmak isteriz.
Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.
BJK YÖNETİM KURULU

Diğer Haberler