HABERLER

20.08.2001

Belgin için son görev

Camiamızın duayeni eski asbaşkanlarımızdan Şevket Belgin’i son yolcuğuna uğurladık.

Geçtiğimiz Cuma günü vefat eden Kulübümüzün eski asbaşkanlarından Şevket Belgin gözyaşları arasında toprağa verildi.
Belgin’in Beşiktaş bayrağına sarılı naaşı önce yıllarca hizmet verdiği kulüp binasına getirilerek burada bir tören düzenlendi. Törene, Kulüp Başkanımız Serdar Bilgili, yöneticiler, eski yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda kongre üyesi, Göztepe Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve eski futbolcularımızdan Erkan Avseven katıldı.
Başkan Bilgili tören sırasında yaptığı konuşmada, Belgin’in uzun yıllar Beşiktaş’a büyük hizmetler verdiğini ve camianın sembol isimlerinden biri olduğunu kaydetti.
1992 yılında Beşiktaş’ta yöneticilik görevine başladığında kendisine en çok yardım edenlerden birinin Belgin olduğunu belirten Bilgili, “Biz ne yazık ki, son günlerinde camia olarak yeterince yanında yer alamadık. O’na Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Belgin’in naaşı daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Beşiktaş ile Fenerbahçe camiası Teşvikiye Camii’ndeki cenaze namazında biraraya geldi. Hayatlarını yitiren Şevket Belgin ve Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı’nın kayınpederi Ahmet Sudi Atlas için öğle namazını takiben cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını Başkanımız Serdar Bilgili ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yan yana kıldı.
Törene Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, Beşiktaş Kulübü yöneticileri ve iki camianın önde gelen isimleri katıldı. Ayrıca Beşiktaş Teknik Direktörü Christoph Daum, yardımcısı Ronald Koch, Menajer Sinan Engin, tercüman Murat Kuş ile futbolculardan Tayfur, Bayram ve Yasin Sülün de cenaze töreninde yer aldılar.
Teknik direktörümüz Daum ile yardımcısı Ronald Koch da cenaze namazına katıldılar.
Cenaze namazı için saf tutanların arasına giren Daum ve Koch, namaz boyunca ellerini önlerinde birleştirip, imamı dinledi. Daum’un zaman zaman kendi dilinde dualar okuduğu gözlendi.
Cenaze töreni sonrası Şevket Belgin, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Diğer Haberler