HABERLER

05.08.2001

Güle güle Şifo

Mehmet Özdilek’in jübilesinde Beşiktaş, AC Milan ile yaptığı karşılaşmayı 2-1 kazandı.

BEŞİKTAŞ: 2 - AC MİLAN: 1 STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Ali Aydın *, Fahir Ersoy **, Binali Kartal **
BEŞİKTAŞ: Fevzi **, Tayfur * (Dk. 46 Erman ***), Ümit **, Ahmet Yıldırım **, Nihat ***, Baya ***, Mehmet **** (Dk. 46 Tümer ***), Yasin Sülün **, İbrahim **, Bayram ** (Dk. 77 Sertan **), İlhan Mansız ** (Dk. 72 Stavrum **)
AC MİLAN: Abbiati ** (Dk. 46 Rossi *), Contra ** (Dk. 72 Pirlo *), Laursen *** (Dk. 46 Costakurta *), Maldini ** (Dk 63 Brocchi *), Coco **, Gattuso ** (Dk. 77 Donatel *), Rui Costa *** (Dk. 46 Helveg *), Donati *** (Dk. Kaladze *), Serginho **, Sevchenko ***, İnzaghi ** (Dk. 46 Javier Moreno *)
GOLLER: Sevchenko (Dk. 18), Baya (Dk. 60), Nihat (Dk. 90)
SARI KART: Yasin Sülün (Beşiktaş)

Karşılaşmanın 18’inci dakikasında ani gelişen Milan atağında Donati’nin uzun pasında topla buluşan İnzaghi meşin yuvarlağı uygun durumdaki Sevchenko’nun önüne bıraktı. Bu futbolcu da topu Fevzi`nin sağından filelere göndererek Milan’ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.
60.dakikada Beşiktaş’ın beraberlik golü geldi. Bu dakikada Bayram’ın sol kanattan kale sahasına paralel yaptığı ortaya arka direkte Baya dokunarak Siyah-Beyazlıların golünü attı: 1-1.
89. dakikada Beşiktaş, ceza çizgisinin hemen önünde serbest vuruş kazandı. Baya’nın dokunduğu topu Tümer, Nihat’ın önüne bıraktı. Bu futbolcunun yerden çok sert şutunda meşin yuvarlak AC Milan filelerine gitti: 2-1. JÜBİLE GÖZ KAMAŞTIRDI Beşiktaş’a 13 yıl hizmet eden ve AC Milan maçıyla bu akşam futbola veda edecek olan kaptan Mehmet Özdilek’i Siyah-Beyazlı taraftarlar adeta bağrına bastı. İtalya’nın AC Milan takımıyla yapılan özel maçın gelirini Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlayan Mehmet için sporseverler, erken saatlerden itibaren BJK İnönü Stadı’na akın etti.
Jübile maçı için yaklaşık 1 ay önce satışa çıkarılan 2, 10 ve 76.5 milyon liralık toplam 24 bin adet bilet daha önce tükenirken, bilet satışından 180 milyar liralık gelir elde edildi. MİLAN’A TEŞEKKÜR Siyah-Beyazlı taraftarlar, jübile maçı için Türkiye’ye gelen İtalya’nın AC Milan takımına da açtıkları pankartlarla teşekkür ettiler. Kapalı tribünün üstünde İtalyanca, “Teşekkürler Milan” yazılı pankart asan sporseverler, açık tribünde de “Şampiyon Beşiktaş`tan dost şampiyon Milan’a teşekkürler” pankartı açtı. SANATÇILAR ŞİFO İÇİN OYNADI Milan ile yapılan jübile maçı öncesi ünlü sanatçılar Beşiktaş’ın eski futbolcularıyla gösteri maçı yaptı. Aralarında Yılmaz Erdoğan, Alişan, Mahsun Kırmızıgül, Kerem Alışık ve Mustafa Uğur gibi sanatçıların yer aldığı takımın teknik direktörlüğünü Show TV Genel Yayın Yönetmeni Reha Muhtar yaptı. Ayrıca sanatçıların takımında Göztepe Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın eski futbolcuları Feyyaz Uçar, İsmail Taviş de forma giydi. Karşılaşmayı sanatçılar 2-1 kazandı. Sanatçıların gollerini Yılmaz Erdoğan ve Feyyaz Uçar atarken, Beşiktaşlı eski futbolcuların tek golü penaltıdan Metin Tekin’den geldi. TARIK’TAN MİNİ KONSER Gösteri maçının ardından ses sanatçısı Tarık, mini bir konser verdi. Siyah-Beyazlı taraftarlar da Tarık’ın söylediği parçalara eşlik ederek büyük coşku yaşadılar. PROTOKOL TRİBÜNÜNDEKİ ÜNLÜLER Mehmet’in jübile maçına taraftarların yanı sıra politikacılar, üst düzey bürokratlar ve spor adamları da ilgi gösterdi. Devlet Bakan Hasan Gemici, Faruk Bal, Fikret Ünlü, Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz`ın eşi Berna Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, TBMM eski başkanı Hikmet Çetin, Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe yöneticileri Hamdi Akın ve Nihat Özdemir, Beşiktaş eski teknik direktörü Gordon Milne, Hans Peter Briegel, John Benjamin Toshack ve Nevio Scala ile çok sayıda davetli karşılaşmayı izledi. PLAKET YAĞDI Jübile gelirini Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlayan kaptan Mehmet’e karşılaşma öncesi plaket ve kupalar verildi.
İlk olarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Mehmet’e bir kupa verirken, Milli Eğitim Bakanlığı adına İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, çeşitli kuruluşlar Mehmet’e plaketler sundu. Başkanımız Serdar Bilgili de üzerinde kartal amblemi olan bir kupa hediye etti. DEVRE ARASINDA VEDA Gelirini Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bıraktığı AC Milan maçında 45 dakika forma giyen Mehmet, hakemin devrenin bitiş düdüğünü çalmasının ardından faal futbol yaşamına son vermiş oldu. Bitiş düdüğünün ardından tribünler ve saha tamamen karartılırken, iki projektör Mehmet’in üzerine tutuldu. Beşiktaşlı futbolcular da Mehmet’i saha ortasında omuzlara aldılar. Mehmet, daha sonra orta sahada tek başına durarak ve skorboarddan eski görüntülerininin verildiği reklam filmini izledi. Bu arada Eğitim Gönüllüleri Vafkı çocukları ellerindeki küçük meşalelerle saha ortasında Mehmet’in etrafında dizildiler. Çocukların da sahada yerini almasından sonra BJK İnönü Stadı`nda muhteşem bir havai fişek gösterisi yapıldı.
Daha sonra kapalı tribünde 10 numaralı Mehmet yazılı forma açıldı. Bu formanın indirilmesinin ardından aynı boyutta üzerinde Mehmet ve 1 milyon yazan “1 milyon Çocuk Eğitim Kampanyası” için hazırlanmış bir forma daha açıldı. Kaptan Mehmet, bu gösterilerin ardından Eğitim Gönüllüleri Çocukları ile birlikte tüm tribünleri dolaşarak taraftarları selamladı. Tecrübeli futbolcu son olarak da saha ortasına gelerek taraftarlara veda etti.

Diğer Haberler