HABERLER

16.07.2001

Kılınçer Avrupa ikincisi

Avrupa 23. Yaşaltı Atletizm Şampiyonası`nda, bayanlar yüksek atlamada Candeğer Kılınçer ikinci oldu.

Hollanda`nın Amsterdam kentinde gerçekleşen Avrupa 23. Yaşaltı Atletizm Şampiyonası`nda, bayanlar yüksek atlamada Candeğer Kılınçer ikinci oldu. 12 Temmuz`da başlayan şampiyonaya 4 sporcuyla katılan Türkiye, son gün yüksek atlama dalında madalyaya ulaştı.
Atletimiz Candeğer, 1.78’i ilk, 1.81’i ikinci, 1.84’ü ilk, 1.87’yi ikinci haklarından geçtikten sonra 1.90’da başarılı olamadı ve yarışmayı 1.87 ile tamamlayan ilk dört atletin arasında yer aldı. Hepsi 1.87’yi ikinci haklarında geçen bu atletlerden, 1.90’daki üç faulü dahil toplam dört faul yapan İspanyol Beitia ilk sırayı alırken, toplam beşer faulü bulunan Candeğer ve Rus Kuptsova ikinciliği paylaştılar.
Yarışmanın son atlayışını yapan Alman Herzenberg, geçerse kendisine altın madalya getirecek, Candeğer’i ise üçüncülüğe itecek bu hakkında çıtayı düşürünce 1.87 ile ancak dördüncü sırada kaldı. Böylece, bugün sona eren olan 23 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası, yarışmalara katılan diğer üç sporcumuzun aldığı kötü sonuçlara rağmen, Candeğer’in gümüş madalyası ile Türk atletizmi ve Beşiktaş adına sporcumuzla gurur duyduk.

Diğer Haberler