HABERLER

12.06.2001

Dev işbirliği

Sport+, Beşiktaş´ın yayın haklarını Ve lisansını pazarlayacak.

Avrupa’nın En Büyük Spor Pazarlama Şirketi Sport+, Beşiktaş’ın Yayın Haklarını Ve Lisansını Pazarlayacak. Beşiktaş artık dünya pazarında...
Uzun görüşmelerden sonra Beşiktaş Kulübü ile Avrupa’nın en büyük yayın kuruluşu olan Canal+’ın spor ajansı Sport+ arasında beş yıllık bir pazarlama anlaşmasına varıldı. Anlaşma, Beşiktaş’ın tüm yayın haklarıyla Beşiktaş logo ve isminin lisans haklarının pazarlanmasını kapsıyor. Yapılan bu dev anlaşmanın Türkiye ayağındaki çalışmaları ise Sport+’ın bölge temsilcisi TVS tarafından yürütülecek.
Anlaşmayı takiben Sport+ halihazırda bir bölümü hibe, bir bölümü de avans olmak üzere Beşiktaş’a şimdiden önemli bir kaynak aktarmış bulunuyor. Türk ekonomisinin içinde bulunduğu bu zor ortamda yurtdışından yaratılan bu kaynak Beşiktaş’ın gücünün ve güvenilirliğinin bir işareti olarak gösteriliyor. Böylece Beşiktaş bir yıldır kulübü modern gelir kaynaklarına kavuşturmaya yönelik çalışmalarının da sonucunu almış oluyor. Beşiktaş, Sport+ gibi bir dünya devi ile yaptığı bu anlaşma sayesinde bu kuruluşun gerek Uluslararası pazarlama ağından gerekse spor çevrelerindeki gücünden yararlanma olanağına da kavuşmuş oldu.
Avrupa’nın en büyük spor pazarlama kuruluşu olan Sport+ dünyanın sayılı futbol liglerinin ( İtalya ligi , Fransa ligi , İngiltere Süper ligi ) yanısıra Uluslararası Basketbol Birliği FİBA gibi birçok dev kurumun da pazarlamasını üstlenmiş durumda. Anlaşmayla ilgili olarak Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili şunları söyledi:
“Bu anlaşma sonucunda kulübümüzün medya haklarından elde edilecek gelirlerin önümüzdeki yıllar içerisinde en üst noktaya çıkacağına inanıyoruz. Ayrıca lisanslı ürün gelirlerimizde de büyük bir atılım bekliyoruz. Sport+ ile Beşiktaş birlikteliği kulübümüzü dünya devleriyle yanyana dünya piyasasına çıkaracaktır. İşbirliğimizin ileride çok değişik alanlara genişlemesi için çalışmalara şimdiden başladık.” Daha fazla bilgi için : İpek ÖZGÜDEN / Pazarlama Müdürü
TVS Spor ve Medya A.Ş.
Tel : ( 0212 ) 281 36 10 Pbx
Fax : ( 0212 ) 281 07 11
Rüzgar SAĞNAK / Pazarlama Müdürü
Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Tel : ( 0212 ) 310 10 00
Fax : ( 0212 ) 258 81 94

Diğer Haberler