HABERLER

09.04.2001

Basketbol Erkekler 1.Ligi

Erkekler Birinci Ligi`nde Ülkerspor, 2 haftalık aradan sonra yeniden averajla liderliğe yükseldi.

2 maçı deplasman takımlarının kazandığı 24. haftanın en önemli maçında Ülkerspor, averajla haftaya zirvede giren Darüşşafaka`yı zor da olsa 4 sayı farkla yenerken, hem ilk yarıdaki yenilginin rövanşını aldı, hem de 2 haftalık aradan sonra averajla liderlik koltuğunu rakibinden yeniden devraldı.
Harun`un 31 sayıyla yıldızlaştığı Ülkerspor, rakibine ilk yarıda 3 sayı farkla yenildiği için averaj üstünlüğünü de ele geçirdi. Ülkerspor, böylece son 7 maçında 6. galibiyetine ulaşırken, Darüşşafaka ise ligdeki 5. yenilgisini alarak 3. sıraya indi. Zirvenin diğer adayı Ülkerspor ile aynı puana sahip Efes Pilsen ise ligden düşmesi daha önce kesinleşen son sıradaki Egepen Altay önünde zorlanmadan farklı skorla galip geldi ve üst üste 7. galibiyetini elde ederek averajla 2. sıraya yükseldi.
Ligde gelecek haftaki Efes Pilsen-Darüşşafaka maçı, ilk 3 sıranın biçimlenmesinde önemli bir rol oynayacak. Kendi sahasında son haftaların istikrarsız ekibi Beşiktaş`ı farklı skorla yenerek son 8 maçında 7. galibiyetini alan Türk Telekomspor, ilk 4 sırada yer alma yolunda çok büyük bir avantaj yakalarken, rakibi ise Troy Pilsner`in gerisinde 7. sıraya inerek, ligin ilk bölümünü maç yapmadan geçme avantajını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Ankara deplasmanında Mydonose Kolejliler`i yenmesine karşın Fenerbahçe`nin ilk 4 sıra için şansı az gözükürken, son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçen Galatasaray ise ilk yarıda deplasmanda yenildiği Pınar Karşıyaka`yı kendi sahasında yenerek, son 6 maçta 5. galibiyetle ikinci yarıda ilk kez 8. sıraya yükseldi.

Diğer Haberler