HABERLER

30.03.2001

Beşiktaş´tan açıklama

Son günlerde söylenenler bizi üzüyor

31 Mart 2001 tarihinde oynanacak olan Galatasaray - Beşiktaş maçının ertelenmesine yönelik taleplerin bir milli mesele haline getirilme çabalarını üzüntüyle izlemekteyiz.
Galatasaray Spor Kulübü Federasyon’a yaptığı başvurudan sonuç alamayacağını ve bu maçın ertelenemeyeceğini başından beri bilmektedir. Son günlerdeki basın açıklamalarından olayı milli mesele haline getirerek maçın hakemlerini etki altına almak istedikleri sonucunu çıkarmaktayız.
Yönetim Kurulumuz, futbolu yöneten kurum ve organların Galatasaray tarafından sahnelenmek istenen bu oyuna gelmeyeceğine inanmaktadır. Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü tarafından Galatasaray-Beşiktaş maçının ertelenmesi ile ilgili uyguladıkları yoğun baskıları sonuçsuz bırakarak adaletli bir karar vermiştir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü bugüne kadar Türk futbolunu yöneten kurumlara olan sonsuz inancını her zaman belirtmiştir. Bugüne kadar yönettiği maçlarda görevini layığıyla yapan Sayın Orhan Erdemir’in yarın akşam saat 19:00’da oynanacak Galatasaray - Beşiktaş maçını bu açıklamaların etkisi altında kalmayarak yöneteceğine dair en ufak bir şüphe dahi taşımadığımız bir kez daha belirtmek istiyoruz.
Beşiktaş camiasını ve Türk futbol kamuoyunu vicdanen rahatsız eden bu tür açıklamaları Galatasaray kulübüne yakıştıramıyoruz. Galatasaray kulübünün son haftalardaki bu hırçınlığı tarihi bir dostluğa zarar verecek niteliğe ve Türk futbolunu yöneten tüm ilgililere yöneltilen saldırılar şekline dönüşmüştür. Ancak Galatasaray camiası ile bir asıra yakın süredir devam eden dostluğumuzu bu tür münferit olayların yıpratamayacağı inancı ile Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerini daha sakin ve sorumlu bir tutum izlemeye davet ediyoruz. Saygılarımızla İ.Hayri CEM
BJK İletişim Komitesi Başkanı

Diğer Haberler