HABERLER

20.03.2001

Beşiktaş´tan açıklama

Türk Futbolunda Haksız Rekabet Uygulaması

“Futbolu yöneten kurum ve organların adaletine ve tarafsızlığına güvenimizi defalarca belirttik. Ancak bu kurumlar da kararlarını alırken son derece hassas, dikkatli ve cesur olmak zorundadırlar’.
’Oynanacak maçlara ne saha içinden ne de saha dışından hiç bir gölge düşmemelidir.
Bu görüşümüzü gerek yazılı, gerekse sözlü olarak her fırsatta ifade ettik. Ancak Galatasaray Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun, 31.03.2001 Cumartesi günü oynanması gereken Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasının ertelenmesini gündeme getirmiş olması, kulübümüzde ve camiamızda güvensizlik ortamı yaratmaktadır.
Şampiyonlar Ligi’nde oynayan tüm takımlar da Galatasaray ile aynı sıklıkta maç yapmakta ve bu ülkelerde hiç bir karşılaşma böyle bir gerekçe ile ertelenmemektedir. Kendisini Türkiye Ligi’nin üzerinde konumlayan ve Avrupa düzeyinde bir takım olduğunu iddia eden Galatasaray Kulübü’nün de böyle bir hakkının olmaması gerektiği ahlaken ve hukuken gayet açıktır. Böyle bir kararın Birinci Lig’de mücadele eden tüm futbol takımları arasında haksız rekabet yaratacağı gün gibi aşikardır. Kulübümüzün böyle bir ertelemeyi kabul etmesi asla düşünülemez.
Bütün bu gelişmeleri kaygıyla karşıladığımız, önümüzdeki maçlarda futbolu yöneten kurumlara olan güvenin temini ve devamı için güven sarsıcı, yıpratıcı uygulama ve davranışlardan kaçınılacağına inanmak istediğimizi belirtiriz.’

Diğer Haberler