HABERLER

29.03.2001

Beşiktaş´tan açıklama

Son Zamanlarda Gelişen Olayları Kaygıyla Karşılıyoruz

Yönetim Kurulumuz, futbol takımının hedeflerinde bir değişikilik olmadığı görüşündedir. Önümüzde çok hassas ve önemli 10 hafta bulunmaktadır. Futbolu yöneten kurum ve organların adaletine ve tarafsızlığına güvenimizi defalarca belirttik.
Ancak bu kurumlar da kararlarını alırken son derece hassas, dikkatli ve cesur olmak zorundadırlar. Oynanacak maçlara ne saha içinden ne de saha dışından hiçbir gölge düşmemelidir. Bu bakımdan futbolcumuz Pascal Nouma’ya 3 maç ceza verilmiş ve haklı itirazlarımız hiç dikkate alınmamışken Mario Jardel’e verilen 2 maçlık cezanın bir maça indirilmesi ve Galatasaray-Gençlerbirliği maçındaki davranışlarından dolayı Gheorge Hagi’ye sadece 6 maç ceza verilerek olaya karışan öteki futbolcuların ceza kuruluna bile sevk edilmemelerini adalet ve eşitlik anlayışıyla bağdaştırmak mümkün değildir.
Öte yandan Siirt Jet-Pa Spor-Galatasaray maçının da Siirt’in cezası yüzünden İzmir’e alınmış olmasını da anlamamız mümkün değildir. Sezon başında Fedarasyonumuz sahasında olay çıkaran takımların cezalı maçlarını seyircisiz oynatma gibi modern bir uygulamaya gitmişti. Ancak Siirt Jet-Pa Spor-Galatasaray maçının, tamamen tersi bir uygulamayla, yüksek bir hasılatın beklendiği İzmir’e alınmasıyla, Siirt Jet-Pa Spor cezalandırmak yerine ödüllendirilmiş, Galatasaray takımı ise uzak bir deplasman yerine İzmir’e giderek kayırılmış olmaktadır.
Ayrıca son haftalarda bazı maçlarda hakemlerin kart uygulamaları ve kırmızı kartlık faullere yaklaşımları ile takımımızın oynadığı bazı maçlarda aldığı kararlar, hakemlerimizin her takıma aynı standartta yaklaşmakta zaaf gösterdiği izlenimini vermektedir.Bütün bu gelişmeleri kaygıyla karşıladığımızı ve önümüzdeki maçlarda futbolu yöneten kurumlara olan güvenin temini ve devamı için güven sarsıcı ve yıpratıcı uygulama ve davranışlardan kaçınılacağına inandığımızı belirtiriz.

Diğer Haberler