HABERLER

05.03.2001

Daum ile röportaj

Yeni teknik direktöümüz Cristoph Daum ile yapılan röpoartaj:

’TÜRKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM’ 1) Beşiktaş’la yeni bir döneme imza atacaksınız, bunun için ikinci kez Türkiye’ye geldiniz. Hissettiklerinizi öğrenebilir miyiz?
  • Türkiye benim ikinci vatanım. Hem buradaki hem de Almanya’daki Türk arkadaşlarıma karşı güçlü bağlar hissediyorum. Türkiye’deki insanların sıcakkanlılığı ve misafirperverliği tarif edilemez kesinlikle. Diğer Türk kulüplerini de beğenmeme ve saygı duymama rağmen, benim sevgim Beşiktaş ve taraftarları içindir. İnönü Stadı’ndaki ilk maçı heyecanla bekliyorum, çünkü burada taraftarlarla birlikte birçok başarıyı kutladık. Hepimizin hedefi, yeni başarılı dönemlere imza atmaktır.
2) Bildiğimiz kadarıyla kariyerinizin yeni döneminde Avrupa’nın çeşitli kulüplerinden teklif aldınız. Hangi kulüpler size teklif getirdi? Bu kulüpler arasında neden Beşiktaş’a olumlu bir cevap verdiniz?
  • Son aylarda birçok Avrupa ülkesinden, Alman Futbol Ligi’nden ve Türkiye’den teklif aldım. Benim hedefim İtalya’daki Seria A idi. Ancak Beşiktaş’a olan sevgim ve Başkan Serdar Bilgili’yle olan arkadaşlığım nedeniyle kısa sürede Türkiye için karar verdim.
3) Hangi hedeflere ulaşmayı düşünüyorsunuz? Bu hedeflere ulaştığınız zaman, kontratınızı uzatmayı düşünür müsünüz?
  • Öncelikle genel bir fikir edinmem gerekiyor. Beşiktaş’la ligde kalan 10 maçımızda maksimum puana ulaşmak için, her futbolcuyu tek tek tanımam lazım. Kısa vadedeki ilk hedefimiz Trabzon maçını kazanmaktır. Orta vadede ise Ligde ikinciliğe ulaşmak istiyoruz. Uzun vadede hedefimiz de Türkiye’de yeniden zirveye çıkmak ve Avrupa’da önemli adımlar atmaktır.
4) Kariyeriniz için koyduğunuz hedefleriniz nelerdir? 5 yıl sonra Sayın Daum’u hangi pozisyonda göreceğiz?
  • Takımımla her zaman mümkün olabilen en büyük başarıya ulaşmak isterim. Biz Beşiktaş’ı hem saha içinde hem dışında başarılı ve sempatik bir takım olarak lanse etmek istiyoruz.
5) Hayatınızda Beşiktaş, Beşiktaş’lı taraftarlar, Türkiye ve Türk halkı hangi sırada?
  • Günlük başarılara bağlı olmadan Türkiye’yi seviyorum. Türk arkadaşlarımın kalbimde sıkı bir yeri vardır.
6) Beşiktaş ailesine neler vermeyi ümit ediyorsunuz?
  • Takımla ve Yönetim Kurulu’yla birlikte Beşiktaş’ın tüm taraftarlarına ilgi çeken ve başarılı bir futbol sergilemek istiyorum. Herkes Beşiktaş’lı olmaktan gurur duyduğunu ifade edebilmeli.
7) Beşiktaş’ta başladığınız bu yeni dönemdeki başarı faktörleri sizce hangileridir ?
  • Çalışmak, çalışmak ve çalışmak. İşle ve Beşiktaş’la Özdeşleşme.
8) Sevgi karşılıklı olunca güzel. Sizin Beşiktaş camiasını sevdiğiniz kadar, Beşiktaş camiasının da sizi çok sevdiğini ve göreve getirilmeniz konusunda gönülden destek verdiğini gördük. Bu konudaki yorumunuz nedir ?
  • Sahada göstereceğimiz başarı ve galibiyetlerimizle tüm Beşiktaş ailesine teşekkür etme imkanını bulacağız.
9) Beşiktaş’ın 6 yıl önceki yerini biliyorsunuz. Sizce Beşiktaş bugün nerede ?
  • Beşiktaş her zaman Türk ve Avrupa futbolunda öncelikli takımlar arasında yer alacaktır. Şu anki puan durumundan daha iyi olduğumuz da kesin.
ALMANCA

Diğer Haberler